Pivovarna Laško zaustavila proizvodnju u Jadranskoj pivovari

Autor: Poslovni.hr , 01. travanj 2010. u 15:45

Jadranska pivovara od danas zaustavlja proizvodnju, objavio je na današnjoj konferenciji za novinare njezin direktor Nenad Buljan.

Pivovarna Laško, kao vlasnik Jadranske pivovare, odlučila je zaustaviti proizvodnju a proizvodni pogon konzervirati kako bi sačuvala pivovaru od propadanja i na taj način omogućila potencijalnom novom vlasniku nesmetan nastavak proizvodnje u svakom trenutku, izjavio je Buljan. Jadranska pivovara nastavit će puniti Kaltenberg pivo za potrebe hrvatskog tržišta sljedeća dva mjeseca, a za to vrijeme će se pronaći optimalno rješenje za nesmetanu opskrbu hrvatskog tržišta i u budućnosti.

Opskrba hrvatskog tržišta i održavanje pogona znači zadržavanje petnaestak radnih mjesta, a za ostale radnike će se izraditi program zbrinjavanja, najavio je Buljan. Ako se ostvare takve najave, 50 radnika Jadranske pivovare postalo bi tehnološkim viškom.

“Ne pristajemo na gašenje proizvodnje i izradu nekakve liste tehnološkog viška, jer to je dio igara oko pivovare. Želimo vjerovati da nas sadašnji vlasnik još želi”, rekao je novinarima regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Blažević.

Znamo da ima zainteresiranih kupaca i tu konkretno mislim na Udrugu malih pivara iz Njemačke, a riječ je o Holding BBC GMBH. Oni su spremni sredinom mjeseca doći u Split s bankovnim jamstvima, ustvrdio je Blažević. Radnici su najavili da do sredine travnja neće poduzimati nikakve sindikalne akcije, no ustrajat će na zadržavanju svih radnih mjesta u pivovari.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close