Peović ponovno izabran za člana upravnog odbora Međunarodnog vijeća zračnih luka

Autor: Poslovni.hr , 10. rujan 2012. u 13:25

Glavni direktor Zračne luke Zagreb Tonči Peović ponovno je izabran za člana upravnog odbora ACI – Airports Council International.

Na godišnjoj skupštini ove svjetske organizacije zračnih luka, održanoj 9. rujna u Calgariu u Kanadi, predstavnici svjetskih međunarodnih zračnih luka izglasali su glavnom direktoru Zračne luke Zagreb drugi uzastopni mandat u upravnom tijelu ove strukovne organizacije, gdje će predstavljati europske zračne luke uz predstavnike najvećih europskih zračnih luka, poput Frankfurta, Minhena, Amsterdama, Atene, priopćeno je iz ZLZ-a.

“Upravu ACI čini 28 direktora najvećih svjetskih aerodroma, pa je ponovni izbor g. Peovića u ovo tijelo ujedno i priznanje Zračnoj luci Zagreb za aktivno sudjelovanje u dosadašnjem radu predstavnika Zračne luke Zagreb u međunarodnim strukovnim udruženjima”, ističe se u priopćenju.

Predstavnici Zračne luke Zagreb od 2009. godine uključeni su u rad brojnih međunarodnih stručnih radnih skupina za ekonomska pitanja, zaštitu zračnog prometa, sigurnost letenja, zaštitu okoliša i druge aspekte zračnog prometa. Zračna luka Zagreb je od 2010. godine regionalni međunarodni centar za obuku osoblja u zračnom prometu po ACI programu, koji se održava četiri puta godišnje i okuplja polaznike iz cijelog svijeta.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close