Partnerstvo HPB-a i HP-a omogućuje bankarske usluge u poštanskim uredima

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2011. u 13:35

Hrvatska poštanska banka i Hrvatska pošta sklopile su Ugovor o strateškom partnerstvu i eksternalizaciji dijela poslova iz domene platnih i ostalih usluga banke.

Ova suradnja omogućuje izgradnju najveće distribucijske mreže za bankarske usluge i proizvode koja će obuhvatiti više od 1.100 poštanskih ureda diljem Hrvatske, stoji u zajedničkom priopćenju HPB-a i Hrvatske pošte. Poštanski uredi će građanima nuditi redovite bankarske proizvode i usluge: uplatu i isplatu novca, otvaranje tekućih računa i žiro-računa građana, oročenja depozita, ugovaranje stambene i drugih oblika štednje, zatim kupnju udjela u HPB investicijskim fondovima, zaprimanje zahtjeva za SMS uslugom ili internet bankarstvom, zaprimanje zahtjeva za kredite građanima i kartičnog poslovanja.

Drugim riječima građani će u poštanskim uredima moći obaviti sve usluge koje banka nudi u svojem portfelju, a puni spektar usluga bit će dostupan od svibnja ove godine. Osim toga, klijentima banke i svim građanima dostupna je mogućnost podizanja gotovine putem POS uređaja HPB-a u gotovo svakom poštanskom uredu, što pored bančine bankomatske mreže čini najrasprostranjeniju isplatnu mrežu od preko 1.300 uređaja, ističe se u priopćenju.

“Zahvaljujući ovom strateškom povezivanju svi klijenti Hrvatske poštanske banke dobit će najrasprostranjeniju i najdostupniju mrežu kroz koju će moći obavljati svoje financijske transakcije. Kroz urede Hrvatske pošte u mogućnosti smo svoje usluge nuditi gotovo u svakom kutu naše zemlje”, izjavio je Čedo Maletić, predsjednik Uprave banke.

“U skoroj budućnosti namjeravamo i poslovnim subjektima ponuditi bankarske proizvode i usluge u mreži naših poslovnica. Namjera nam je omogućiti poslovnim subjektima u svakom poštanskom uredu obavljanje svih onih transakcija koje mogu obaviti u poslovnici banke. Poslovni subjekti više neće trebati odlaziti u udaljene poslovnice banaka već će u svakom poštanskom uredu moći otvoriti račun te u njemu obavljati sve poslove”, kazao je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Robert Jukić te nastavio kako je riječ o sinergijskom modelu kojeg koriste brojni poštanski operatori u Europi.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close