Pad europskih dionica nakon odgode sastanka ministara financija

Autor: Tomislav Hrastovčak , 25. listopad 2011. u 17:45

Europske dionice danas su oslabile, nakon što su ministri financija Europske unije otkazali svoj sastanak, što je raspirilo zabrinutost kako europski dužnosnici imaju poteškoća u pronalasku rješenja za dužničku krizu.

Sutrašnji sastanak ministara financija EU je otkazan, priopćila je danas britanska vlada. Ipak, summit europskih političkih čelnika održat će se u Bruxellesu po planu, što je dijelom smirilo ulagače i ublažilo padove na burzama. Među većim gubitnicima našao se tehnološki sektor, nakon što je STMicroelectronics razočarao analitičare svojim prognozama prihoda. S druge strane, porastao je energetski sektor, nakon što je naftni div BP objavio kvartalne rezultate bolje od očekivanih.

Frankfurtski DAX skliznuo je 0,43 posto, londonski FTSE 100 za 0,76 posto, a pariški CAC 40 osjetnih 1,63 posto. Regionalni indeks Stoxx Europe 600 oslabio je 0,92 posto na 239,80 bodova, pokazuju trenutni Bloombergovi podaci.

Pad trenutno bilježe i glavni indeksi na Wall Streetu. Dow Jones Industrial Average ustuknuo je 1,09 posto, Nasdaq Composite 1,27 posto, a Standard & Poor’s 500 za 1,28 posto.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Bili su prepametni pa su cjelo gospodarstvo preselili u Kinu i živjeli u od kredita , trošeći nezarađeno .
To je bio trend , trošiti nezarađeno .
Tako je i Hrvatska skupila toliko ino dugova , sva sreća ne toliko kao Ameri i EU pametnjakovići .
Trošite samo zarađeno ! Ili manje !

pa ima rješenja zar oni nisu čuli za Antu Markovića ,pa printaj europo,ima tinte koliko hoćete,i jeftina je iz kine je,,,,samo printajte,,,,,,,,,europo tko bude glasao za vas jadna mu kužina,,,,,,voli vas andmar

New Report

Close