Pacak iznio obranu

Autor: Poslovni.hr , 08. travanj 2011. u 16:20

Bivšeg Croscovog voditelja remonta platformi Miroslava Pacaka, koji je u utorak navečer uhićen po povratku iz Tunisa, danas su ispitali USKOK-ovi istražitelji zbog sumnje da je zajedno s nedavno smijenjenim glavnim izvršnim direktorom Ine i bivšim direktorom Crosca Bojanom Milkovićem primio 3,3 milijuna kuna mita te krivotvorio isprave.

Pacakov odvjetnik Mate Matić kazao je da je Pacak na ispitivanje u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici doveden oko 14 sati, nakon čega je iznio svoju obranu i odgovarao na istražiteljska pitanja. Nakon saslušanja vraćen je u Remetinec gdje se nalazi od uhićenja u Zračnoj luci Zagreb.

Pacak je uhićen po tjeralici koja je za njim raspisana nakon što mu je u odsutnosti određen jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Pacaka i Milkovića USKOK tereti da su od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od 5 posto neto vrijednosti ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close