Ovo je nova IGH-ova višečlana uprava

Autor: Poslovni.hr , 14. rujan 2012. u 15:30

Institut IGH izvijestio je da je na 32. sjednici Nadzornog odbora koja je održana u petak, imenovana nova, višečlana uprava društva.

U upravu društva imenovani su Jure Radić, Veniamin Mezhibovskiy, Željko Štromar, Željko Grzunov i Tomislav Alpeza.

“Temeljne smjernice rada nove Uprave bit će nastavak razvoja Instituta IGH kao centra izvrsnosti i jedne od vodećih projektantskih kompanija u centralnoj i istočnoj Europi uz orijentiranost na temeljno poslovanje (core business), snažan iskorak na tržište Ruske Federacije i regionalna tržišta te dovršetak procesa restrukturiranja”, ističe se u priopćenju.

Tko su novi članovi Uprave

Veniamin Mezhibovskiy diplomirani je inženjer sa završenim Master Business Administration (MBA) studijem. Karijeru je započeo u ruskoj kompaniji Ribinsk motori iz koje prelazi na mjesto generalnog direktora kompanije SATURN, specijalizirane za proizvodnju plinskih turbina. Nastavak rada u ruskom energetskom sektoru ostvario je kroz rad u društvima Elektrocentromontaž i Gazenegroprom-Invest. U Institutu IGH, čiji je dioničar, vodit će međunarodne poslove s naglaskom na tržište Ruske Federacije.

Željko Grzunov diplomirani je ekonomist koji je od 1995. do 2005. godine obavljao funkciju pomoćnika ministra za financije (Ministarstvo razvitka i obnove, Ministarstvo za javne radove, obnovu i graditeljstvo, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) te od 2005. Do 2009. pomoćnika Izvršnog direktora Privredne banke Zagreb d.d.
U Institut IGH, u kojem trenutno radi na poziciji Direktora financija i službe podrške, kao član Uprave bit će zadužen za područja korporativnih financija i računovodstvo.

Željko Štromar magistrirao je na Građevinskom fakultetu u Zagrebu te se stručno usavršavao u sklopu Gospodarske komore Republike Austrije na području upravljanja i rukovođenja. U INSTITUTU IGH zaposlen je od 2004. godine , na poziciji direktora Zavoda za zgradarstvo. Član je HKAIG od 1999. godine te AMCA-FA od 2000. godine. U Upravi Instituta IGH bit će zadužen za temeljnu djelatnost (core business).

Tomislav Alpeza diplomirao je na pravnom fakultetu u Zagrebu, magistrirao na University of British Columbia te se stručno usavršavao na Cornell Law School, Universite Paris-Sorbonne i New York University. U petnaestogodišnjoj poslovnoj karijeri radio je na poslovima preuzimanja i spajanja trgovačkih društava, postakvizicijskim integracijskim procesima te investicijskim razvojem nekretninskih projekata. U Upravu Instituta IGH dolazi s mjesta člana Uprave projekata „Ban Centar“ i „Centar Bundek“. U novoj višečlanoj Upravi Instituta IGH bit će zadužen za poslove dovršetka restrukturiranja i investicijske projekte.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

sličnih firmi sa dr.sc u upravama ima po Rusiji stotine..bilo je dobro dok su se po Hrvatskoj radili dupli Maslenički mostovi,toga vani nema..mogu stavit i 5 prof.dr.-a u upravu

gosp. RADIĆ loše izgleda…sav je podbuhli i naotečen….tak je meni jedno vrijeme bilo loše, od briga,
pa su mi govorili nek prestanem konzumirati alkohol, a ne podnosim niti kavu sa kofeinom………kamoli alkohol….!

Sve skupa stari kadrovi. IGH ovisi da li ce Veniamin dovoljno brzo naci poslove u Rusiji i da li ce grad Split aktivirati jamstva za Spaladium Arenu (vec je morao ali je Kerum odustao jer je reketario IGH i Konstruktor da mu rade privatne projekte). Da sam dionicar IGH bio bi jako zabrinut.

New Report

Close