Ovo je logotip modne kuće Yves Saint Laurent koji je zgrozio javnost

Autor: Poslovni.hr , 26. srpanj 2012. u 10:55

Nakon izjava poput “Novi logotip izgleda kao Zarin”, “YSL bez Y nije YSL” do “Ovime ne poštuju djelo Yvesa Saint Laurenta”, čini se kako obožavatelji ne odobravaju Saint Laurent Paris

Modna kuća Yves Saint Laurent ovih je dana na službenoj stranici na Facebooku predstavila novi logo Saint Laurent Paris na crnoj kutiji. Kao što su i nedavno objavili, font slova ostao je jednostavan, bez imalo ukrašavanja. A kao što su i obećali, time su se približili fontu koji je 1966. godine upotrijebio pokojni dizajner kad je lansirao ready-to-wear liniju.

Iako je Slimaneovu odluku o promjeni imena “blagoslovio” i Pierre Berge, dugogodišnji poslovni i ljubavni partner Yvesa Saint Laurenta, a i novi kreativni direktor je obećao da će kultni logotip ove francuske modne kuće ipak ostati na određenim proizvodima, javnost mu baš i ne oprašta taj čin. Barem sudeći prema komentarima na Facebooku.

Od izjava da je novi logotip ružan, da im se ne sviđa do komentara da ovom promjenom više ne poštuju djelo gospodina Yvesa Saint Laurenta, obožavatelji su se prilično obrušili na Slimanea. A neki su čak usporedili dizajn logotipa sa Zarinim. Iako mnogi žele da se vrati Y u ime, vrijeme će pokazati hoće li Slimane “izdržati” paljbu i nastaviti po svome.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close