Ovaj vam video detaljno prikazuje što se događa s vašim smećem

Autor: M.G. , 29. srpanj 2012. u 11:15

Jedno od pogodnosti, ali i čuda, koje nam život u suvremeno doba donosi je i zbrinjavanje otpada. Nije li divno da postoji netko tko barem jednom tjedno dolazi pokupiti vaše smeće i odvesti ga daleko od vašeg doma? Piše Fastcoexist.com

Baš kao što su nam život olakšali i suvremeni wc-i, isto je i sa smećem. Zbrinjavanje otpada omogućava nam da živimo u čišćem društvu i u higijenskim uvjetima, ali nas je i oslobodilo odgovornosti i brige o razmišljanju što se događa sa svim silnim smećem koje proizvodimo. Jednostavno bacimo nešto i ono nestane.

No naravno da stvari nisu tako bajne kao što se čine. Smeće ne nestane u potpunosti, nestane samo iz naše blizine.
Fastcoexist donosi vam mali video u kojem je detaljno objašnjeno i prikazano što se ustvari događa sa svim otpadom koji proizvodimo te kamo on stvarno odlazi.

Prikazn je proces zbrinjavanja otpada kojeg provodi jedno američko odlagalište u Los Angelesu.


From Lunch to Landfill from KPCC on Vimeo.

Dakle, nakon što bacite smeće u za to predviđeno mjesto, pokupiti će ga radnici zaduženi za taj, ne baš ugodan, posao i ubaciti ga u velike kamione kojima potom smeće odvoze do ogromnih skladišta u kojima radnici razvrstavaju otpad koji je primjeren za reciklažu. I tako se proces nastavlja sve dok vaše smeće konačno ne završi na nekom odlagalištu na kojem će ga buldožderi “spljoštiti”.

Ovaj video možda baca novo svijetlo na odlaganje otpada, ali ne prikazuje i koliko je vremena i ljudi zapravo potrebno da bi se cijeli proces realizirao. Stoga, sljedeći put kad nešto bacite u kantu za smeće, sjetite se koliki je put pred tim komadićem smeća kojeg ste upravo bacili.

Komentirajte prvi

New Report

Close