Ovaj se elitni trgovački centar pretvorio u ‘deponij smeća’: Umjesto luksuznih trgovina, klub i jeftina garaža

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2012. u 10:55
PXL

Jedan od nekada najluksuznijih trgovačkih centara u Zagrebu, Cascade centar, danas izgleda zapušteno i pomalo jezivo. Sve su trgovine zatvorene, a cijeli centar zjapi prazan pun smeća i prašine, piše Jutarnji list.

Na podovima su razbacane istrošene vrećice, limenke sokova i pive, gomila boca, ženske najlonke. Pokretne stepenice su zahrđale, a stepenice koje su nekoć vodile do prodavaonice Konzuma u podzemnoj garaži zabarikadirane su drvenim gredama. Svi ulazi u centar su zaključani, a ući se ne može ni iz garaže. Jedino je otvorena garaža Cascade centra, a to je, navodi Jutarnji, vjerojatno i najjeftiniji parking u gradu. Jedan sat plaća se samo četiri kune. U cijelom centru isključena je struja i voda.

Postavlja se pitanje što se dogodilo da nekoć elitni trgovački centar u kojem su poslovale trgovine jakih modnih brendova danas zjapi prazan? Tvrtka Illuminatio koja je osnovala luksuzni Cascade centar u veljači je službeno otišla u stečaj zbog nepodmirenih obveza od milijun kuna. Do stečaja je došlo jer tvrtka nije mogla podmirivati svoje dospjele obveze iz razloga jer 45 trgovina u centru nije plaćalo svoje obveze zbog lošeg prometa. Tako je ta tvrtka u listopadu prošle godine obavijestila zakupce prostora da više ne može financijski pokrivati troškove.

Ovom je centru čak i Crkva, na čijem je zemljištu izgrađen centar i koja je suvlasnik 30 posto Cascade-a, priskočila u pomoć, ali to nije pomoglo. Uz garažu, u centru radi i noćni klub – Long club. Vlasnik kluba za Jutarnji je naveo da su neovisni o centru sami uveli svoju vodu i struju te su jedini lokal koji radi, iako izvor iz Crkve tvrdi za Jutarnji da se klub ilegalno priljučio na nečiju vodu i struju



PXL



PXL



PXL

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dogodio se geodetski pomoćnik (gen.) Zagorec! A mi ne znamo sa mafijom…..

Kako smo mi bogata zemlja!

New Report

Close