Ova fotografija trebala bi značiti početak oporavka hrvatskih građevinara?

“Sklapanjem ugovora između Vlade i francuskog konzorcija ZAIC o gradnji novog terminala Zračne luke Zagreb počinje graditeljski pothvat koji bi trebao dignuti iz ponora cijeli građevinski sektor”, riječi su kojima je tjednik Globus najavio današnje potpisivanje ugovora o izgradnji ZLZ-a.

Hoće li Francuzi spasiti hrvatske građevinare? Ovo je važan dan za IGH

Vlada je na svom profilu na društvenoj mreži Twitter objavila fotografiju s potpisivanja Ugovora o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Republike Hrvatske i Zagreb Airport International Company (ZAIC).

Ugovor se potpisuje u Banskim dvorima. Vlada je krajem veljače odlučila dati koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb francuskom konzorciju Zagreb Airport International Company (ZAIC). Riječ je o 30-godišnjoj koncesiji za izgradnju novog putničkog terminala i upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom i pripadajućom infrastrukturom.

ZAIC u roku tri godine treba izgraditi terminal za kapacitet od pet milijuna putnika godišnje, ukupna kapitalna ulaganja u prvoj fazi iznose 236 milijuna eura, a najveći dio radova povjerit će se hrvatskim tvrtkama Vijaduktu i Zagorje Tehnobetonu. Ukupni iznos koncesijskih naknada u 30-godišnjem razdoblju iznosi 1,94 milijarde eura, odnosno svedeno na neto sadašnju vrijednost 534 milijuna eura.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve