Otkrijte kako Fond sufinancira projekte energetske učinkovitosti

Autor: Poslovni.hr , 20. studeni 2014. u 12:12
Fotolia

Polaznicima će predstaviti i koncept Zelenog ureda, motivacijsko-edukacijske radionice

˝Razlog zbog kojeg poduzetnici ostvaruju projekte je zbog tehnološkog napretka, radi unapređenja proizvodnje i poslovanja, ostvarenja profita, ostvarenja konkurentnosti na europskom i/ili međunarodnom tržištu. Za Fond su uvijek opravdani troškovi u okviru tih projekata, kojima se jasno može potvrditi smanjenje potrošnje energije i zaštita okoliša˝, poručuju Vesna Bukarica, Alan Perl i Filip Brkljača, predavači iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će održati besplatnu edukaciju u sklopu završne nacionalne manifestacije Poslovnog uzleta u Zagrebu 1.prosinca.

˝Naše edukacije vezane su prvenstveno za Fondove programe sufinanciranja iz područja energetske učinkovitosti te za otvorene natječaje Fonda koji su interesantni poduzetnicima (ali i građanima). Time poduzetnici mogu prepoznati svoje potrebe i interese koje bi kao projekt proveli u svom poduzeću, a za koje mogu dobiti potporu Fonda˝, kažu predavači.

U uvodnom dijelu edukacije dat će kratki prikaz općeg stanja energije i energetike u Hrvatskoj i svijetu kao i o energetskoj učinkovitosti koja je temelj održivog energetskog razvoja. ˝Cilj je približiti ove teme svima koji o energetskoj učinkovitosti već ponešto i znaju, ali prije svega zbog šireg pogleda na ovu temu – kako bi se bolje razumjelo što sve stoji iza proizvodnje energije te da energetska učinkovitost ne podrazumijeva samo uštede˝ kažu predavači.

Polaznicima će  predstaviti i koncept Zelenog ureda, motivacijsko-edukacijske radionice namijenjene zaposlenicima u uredima, smještenim u zgradama u kojima se energija u velikoj mjeri troši, ali i gubi zbog loših tehničkih karakteristika tih istih zgrada. Primjenom aktivnosti Zelenog ureda zapravo se ugrađuju načela pažljivog i obzirnog pristupanja okolišu u svoje sustave upravljanja. ˝ Tako usvajanje energetski učinkovitih uredskih praksi, ne samo što ima utjecaja na smanjenje troškova energije i posredno troškove poslovanja, nego doprinosi i nastojanjima institucije/poduzeća da umanji negativan utjecaj svojih aktivnosti na okoliš. Radionicu se u cijelosti može odslušati u Poslovnom centru znanja od siječnja 2015., a u sklopu edukativnog seminara Fonda ili na upućen zahtjev Fondu˝, tvrde iz predavači iz Fonda.

Ova edukacija prije svega nudi korisne informacije kako do sredstava Fonda za poduzetnike, ali i edukativnu podlogu s ciljem podizanja razine svijest o potrošnji energije koja je u Hrvatskoj još uvijek na niskoj razini. ˝Buduće korisnike, kao i sadašnje, potrebno je redovito informirati i educirati o koracima koji vode do odobravanja sredstava od strane Fonda, jer se često događa da zbog nedovoljne informiranosti Fond dobiva nepotpunu ili krivu dokumentaciju zbog koje ne može odobriti sredstva˝, tvrde predavači. 

Dođite i besplatno poslušajte edukaciju u Zagrebu, 1. prosinca. Prijavite se ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close