Ostojićevi savjetnici Sanaderov bivši tjelohranitelj i Oliver Grbić

Autor: Poslovni.hr , 10. siječanj 2012. u 16:30
PXL

Davor Blažević Tigar, bivši tjelohranitelj Ive Sanadera, nedavno suspendiran zbog objave fotografija s Goranom Suićem, odvjetnikom bivšeg premijera, i Oliver Grbić , nedavno razriješeni ravnatelj policije, novi su savjetnici ministra policije Ranka Ostojića. Uz njih će savjetničke dužnosti obnašati i Krunoslav Borovec, Dubravko Novak, Milan Pemper, Ivica Franić i Boris Spudić, javlja Večernji list.

Šef kabineta ministra bit će Vlado Dominić, a zamjenik ministra Evelin Tonković. Glasnogovornica MUP-a bit će neko vrijeme Jelena Bikić. Nova kadrovska rješenja danas je predstavio Ostojić naglašavajući da su privremena s obzirom na to da se ide u izmjenu Zakona o policiji. Prema ovom će zakonu policija, kazao je, imati čak četiri ravnatelja policije.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sastao se s predstavnicima sindikata koji djeluju u resoru unutarnjih poslova te ih pozvao na suradnju i razmjenu mišljenja o pitanjima koja se tiču provedbe kolektivnog ugovora i stručnih pitanja, priopćeno je iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika. Ostojić je rekao da će se zalagati za zaštitu digniteta policajaca i ostalih službenika MUP-a koji su često na udaru javnosti zbog organizacijskih propusta za koje nisu odgovorni, kaže se u priopćenju. Predstavnici sindikata su na jučerašnjem sastanku istaknuli potrebu razmjene informacija u utvrđivanju prijedloga zakona i podzakonskih akata, kako bi na vrijeme mogli dati svoje prijedloge i primjedbe. Sindikalisti su Ostojića upozorili i na problem profesionalnog vatrogastva koje se nalazi u nadležnosti MUP-a i niza državnih tijela i udruga, što donosi brojne probleme. Uz predstavnike Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, na sastanku su bili i predstavnici Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a i Općeg sindikata MUP-a.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close