Ostojić na druženje s Wootonom donio katalog s 13 tvrtki kojima slijedi privatizacija

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2012. u 13:10

Ministar turizma Veljko Ostojić i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak razgovarali su danas u Banskim dvorima s gradonačelnikom londonskog Citya Davidom Wootonom o investicijskim projektima te procesu uklanjanja barijera i olakšavanja dobivanja potrebnih dozvola, priopćeno je iz Vlade.

Ministar Ostojić osvrnuo se na mogućnosti ulaganja britanskih investitora u turističke projekte u Hrvatskoj te je predstavio Katalog investicija u kojem se nalaze informacije o 13 trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu, koja će se privatizirati tijekom sljedeće dvije godine.

„Osim Kataloga investicija, u Hrvatskoj postoje i mnogobrojne mogućnosti za ‘greenfield’ te ‘brownfield’ investicije, koje čini bivša vojna imovina i koju se želi staviti u turističku funkciju. Investicijske mogućnosti u hrvatski turizam prilika su i za britansku i za hrvatsku ekonomiju. Hrvatska je investicijski vrlo atraktivna zemlja, stoga, pozivam britanske investitore da iskažu interes za ulaganje u Hrvatsku“, naglasio je Ostojić.

Hrvatska Vlada čini sve kako bi se olakšao proces ostvarenja investicija te sva ministarstva surađuju u stvaranju povoljnog investicijskog okvira, rečeno je na sastanku. Sugovornici su se složili da je potrebno ubrzati proces izdavanja građevinskih i ostalih potrebnih dozvola, pa je ministar Vrdoljak govorio o planu Vlade da u sljedećim mjesecima izmijeni sustav izdavanja dozvola i time olakša dolazak ulagača i ostvarenje investicija u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

„Novi način izdavanja dozvola velik je posao, no sustav je uspostavljen. Zbog bolje provedbe, od samog početka uključujemo i ostala ministarstva“, kazao je ministar Vrdoljak. Razgovaralo se i o projektu obnavljanja starih gradskih jezgri hrvatskih gradova, za što su britanski investitori iskazali poseban interes, pa je dogovorena i daljnja suradnja u tome području kroz sastanke i razmjenu iskustava, navodi se u današnjem priopćenju iz Vlade.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nije ovo ništa! Prava stvar je da je Linić ponudio da će spasiti tisuće i tisuće HRVATSKIH firmi u blokadi na način da će DRŽAVA UČI U VLASNIŠTVO.NAPOKON! BRAVO LINIĆU! Napokon država pokušava umanjiti pogubne efekte neoliberalog organiziranja društva i ekonomije i pojačava državnu regulativu makar se zamjerio Europi. Kojoj Europi? Onoj koja tone u sve dublju i dublju ekonomsku krizu i propast sputana svojim neoliberalizmom , a cijelo vrijeme svima soli pamet kako je u pravu. Bravo Liniću!!!

New Report

Close