Optužuju je da se odmara umjesto da za svoju županiju proglasi elementarnu nepogodu

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2012. u 13:05

U Županiji kažu da su zahtjev dobili samo od Lekenika, za koji je i proglašena nepogoda

Čelnica Sisačko – moslavačkog HSS-a Marijana Petir još je jednom prozvala SDP-ovu županicu Marinu Lovrić Merzel zbog neproglašavanja elementarne nepogode zbog suše.

Neviđena neodgovornost

– I dok jedna županija za drugom proglašavaju elementarnu nepogodu zbog katastrofalne suše, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel bezbrižno se odmara kao da se ništa ne događa a seljaci „stavljaju ključ u bravu”. Žedna i raspucala zemlja, usjevi koji su od žege sprženi, neisplaćeni poticaji od SDP-ove Vlade svakog odgovornog političara tjeraju na zabrinutost i poduzimanje aktivnosti ali ne i županicu koja je u javnosti postala poznata po velikom broju savjetnika i sumnjivom trošenju novca poreznih obveznika, ali i po smanjenju novca za hrvatsko selo i poljoprivredu u županijskom proračunu, ističe Petir u priopćenju HSS-a koji je već ranije pozvao županicu da proglasi elementarnu nepogodu zbog suše.

– No ona se oglušila na taj zahtjev pokazujući neviđenu neodgovornost i bešćutnost. Pogubna politika koju županica Lovrić Merzel provodi prema hrvatskom selu za svaku je osudu te je još jednom pozivamo da proglasi elementarnu nepogodu zbog katastrofalne suše ili da odstupi sa svoje dužnosti jer očigledno nije shvatila da je politika borba za opće dobro. – dodaje Petir.

Stigla još 3 zahtjeva

U Sisačko-moslavačkoj županiji rekli su nam da je do jučerašnjeg podneva zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode stigao samo iz Lekenika, gdje je HSS na vlasti, te je popodne županica i proglasila stanje nepogode za područje te općine. Nakon toga su u županiju stigli i zahtjevi općinskih i gradskih povjerenstava za elementarnu nepogodu iz Velike Ludine, Lekenika, Petrinje i Siska te će uskoro biti i tamo proglašeno isto stanje.

– Bez zahtjeva gradova i općina županija ne može sama proglašavati stanje elementarne nepogode, poručili su nam iz županije.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close