Okrugli stol o znanju kao temelju razvoja

Autor: Stjepan Škramić , 06. travanj 2011. u 14:10

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u suradnji s Nacionalnom zakladom za potporu učeničkom i studentskom standardu organizira okrugli stol na temu “Znanje – temelj konkurentosti i razvoja” koji će se održati u četvrtak 7. travnja u velikoj dvorani Palače Akademije u Zagrebu, Zrinski trg 11 s početkom u 10 sati.

Kako su znanje i upotreba znanja životno pitanje svakog društva, a naročito u kriznim vremenima, Hrvatska akademija smatra prijeko potrebnim znanstveno raspraviti stjecanje i upotrebu znanja i u vezi s time predložiti što da se poduzme kako bi se iskustva i suvremeni trendovi na tom području djelotvorno primijenili i kod nas.

Cilj okruglog stola je znanstveno razmotriti suvremeno obrazovanje i inovativnost kao preduvjet za konkurentnost znanja i njegovu primjenu, korištenje ljudskih potencijala u izradi i provođenju strategije razvoja te doprinos društveno odgovornog ulaganja u stjecanje znanja.

Na okrugli stol pozvani su predstavnici Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske, Sabora Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, rektori svih hrvatskih sveučilišta, predstavnici državnih institucija vezanih uz znanost i visoko obrazovanje, predstavnici državnih institucija vezanih uz rad i zapošljavanje, gospodarstvenici, predstavnici medija, stipendijskih zaklada i mnogi drugi.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu partner je u organizaciji okruglog stola jer svojim zakladnim aktivnostima potiče međuinstitucionalnu suradnju, stipendijskim programima podupire obrazovanje mladih, posebnim programima unaprjeđuje životni i kulturni standard učenika i studenata te promiče ulogu znanja i obrazovanja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kojeg znanja? Ti isti profesori nemaju rješenje iz krize?! Koga će oni nešto naučiti? Kako nitko od njih ne nudi bilo kakvo znanstveno rješenje?
sites.google.com/site/financijskisustav/od-problema-do-rjesenja

New Report

Close