Oko 60 posto Amerikanaca ne vjeruje medijima

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2012. u 11:05
EPA

Udio Amerikanaca koji nemaju povjerenja u velike medije ne prestaje rasti od 2004. i doseže rekordnu stopu od 60 posto, prema istraživanju koje u petak objavljuje Institut Gallup.

U anketi provedenoj između 6. i 9. rujna među 1017 odraslih osoba, 60 posto Amerikanaca misli da veliki mediji ne prenose informacije u potpunosti, točno i pravedno, što predstavlja rekord za godinu u kojoj se održavaju predsjednički izbori. Razlika od postotnih bodova između negativnog i pozitivnog mnijenja čak je i najviša otkad je Institut počeo provoditi to ispitivanje redovito, tijekom 90-ih godina.

Gallup je zabilježio da je više od polovice Amerikanaca imalo povjerenja u medije prije 2004., što je udio koji je iznosio čak oko 72 posto 70-ih godina. Porast nepovjerenja spram velikih medija u novoj studiji naročito se odnosi na osobe koje se izjašnjavaju kao republikanci ili nezavisni.

Samo 26 posto republikanaca ima povjerenja u medije, otprilike kao i 2008., dok 58 posto demokrata vjeruje što pročita, čuje na radiju ili vidi u novinama i na televiziji.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close