Odlukom Glavne skupštine do unaprjeđenja poslovanja tvrtke Vis

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2012. u 16:40

Vis d.d. danas je objavio poziv na Glavnu skupštinu Društva koja će se održati 16. svibnja 2012. godine u prostorijama Društva u gradu Visu. Tema Glavne skupštine uz redovne točke dnevnog reda Društva, je i donošenje odluke o davanju suglasnosti Glavne skupštine Društva na Ugovor o zakupu poduzeća Vis d.d., priopćeno je iz tvrtke.

Navedenim prijedlogom Uprava Društva predlaže Glavnoj skupštini usvajanje odluke u kojoj se daje suglasnost na Ugovor o zakupu Poduzeća Vis d.d. koji je 29. ožujka 2012. godine sklopljen između Društva Vis d.d. i Društva Geneza-Hoteli d.o.o.

S obzirom na zatečenu situaciju u Društvu Vis d.d., koja je rezultat višegodišnjeg nedostatka ulaganja u hotelske kapacitete te nepostojanje sveobuhvatne razvojne strategije, Društvo se danas nalazi u poslovnim teškoćama te se bori s problemima pada posjećenosti objekata, smanjenjem prosječne cijene noćenja, a pojedinim hotelima prijeti i snižavanje kategorizacije s tri zvjezdice na dvije zvjezdice. Zbog velike zaduženosti Društva, neophodno je provesti određeno poslovno i organizacijsko restrukturiranje, a sve u cilju postavljanja jasne strategije za unapređivanje ugostiteljskih usluga, marketinga i pozicioniranja hotelskih objekata na tržištu u sektoru turizma.

Društvo Geneza-Hoteli d.o.o. ima kapaciteta i mogućnosti osigurati provedbu potrebnog poslovnog restrukturiranja s namjerom uspostavljanja efikasnog poslovanja, implementacije stručnog i tehničkog know howa, pronalaska investitora i strateških partnera, postizanje optimalne bruto dobiti iz poslovanja, kako bi se osigurala dugoročna profitabilnost Društva. Također, Društvo Geneza-Hoteli d.o.o. spremno je izvršiti ulaganja u potrebna područja te na taj način povećati popunjenost hotelskih kapaciteta, očuvati radna mjesta i ostvariti stabilnost ukupnog poslovanja. Svi ugovori o radu radnika koji su zaposleni u Društvu Vis d.d. prenijet će se sa svim svojima pravima i obavezama na Društvo Geneza-Hoteli d.o.o. sukladno članku 133. Zakona o radu.

Društvo Geneza-Hoteli d.o.o. obavezuje se uložiti maksimalne napore kako bi pojačavanjem i boljom organizacijom poslovnih aktivnosti postigli što bolje rezultate te na kraju počeli ostvarivati dobit, stoji u priopćenju.

Glavna skupština i Helios Farosa

Helios Faros d.d. danas je objavio poziv na Glavnu skupštinu Društva koja će se održati 15. svibnja 2012. godine u prostorijama Društva u Stari Gradu. Tema Glavne skupštine uz redovne točke dnevnog reda Društva, je i donošenje odluke o davanju suglasnosti Glavne skupštine Društva na Ugovor o zakupu poduzeća Helios Faros d.d. Navedenim prijedlogom Uprava Društva predlaže Glavnoj skupštini usvajanje odluke u kojoj se daje suglasnost na Ugovor o zakupu Poduzeća Helios Faros d.d. koji je 29. ožujka 2012. godine sklopljen između Društva Helios Faros d.d. i Društva Geneza-Hoteli d.o.o.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close