Odabrani komisionari za prodaju zaplijenjenih vozila

Autor: Saša Vejnović , 23. siječanj 2007. u 16:30

Hrvatska gospodarska komora potpisala je ugovore za obavljanje poslova javnih komisionara radi prodaje pokretnina zaplijenjenih u ovršnim postupcima s dvanaest tvrtki kojima se pokriva područje svih dvadeset županija i Grada Zagreba. Najviše poslovnica imat će Autozubak (u trinaest županija i Gradu Zagrebu) u kojima će se prodavati zaplijenjene pokretnine, Centar za prodaju prodavat će zaplijenjenu robu u devet poslovnica, a ostali će imati četiri ili manje poslovnica.
Osim jučerašnjih potpisnika, mreža javnih komisionara planira se proširiti pri čemu će se paziti na regionalnu zastupljenost. Predsjednik HGK Nadan Vidošević izrazio je zadovoljstvo što je čitav sustav dobro uređen iako mu nelagodu stvara najava da će se provesti oko 500.000 ovrha, zaključivši kako neće svima cvasti ruže.
Boris Koketi, pomoćnik ministrice pravosuđa, rekao je da je ovršni zakon koji je danas u primjeni efikasan te da ga se ne treba bojati. Promjene u ovršnom zakonu smanjile su zaostatak ovrha kojih je prije reforme bilo oko 550.000, a u prosincu ti su zaostaci iznosili oko 150.000 predmeta. Ubuduće će se pokretnine zaplijenjene u ovršnom postupku prodavati kod javnih komisionara, i to tako što se u prvom krugu dražbe neće moći prodati za cijenu nižu od dvije trećine procijenjene vrijednosti, a ako se ne proda, ide u drugi krug na kojem najniža cijena ne smije biti ispod jedne trećine procijenjene vrijednosti pokretnine.

Komentari (2)
Pogledajte sve

U prvom krugu cijena ne smije biti niža od DVIJE trećine vrijednosti, a u drugom od jedne trećine.
Provukla se nenamjerna greška.

Koja je onda ralika prve i druge dražbe?

New Report

Close