Od danas vožnja od Zagreba do Splita 181 kunu, a od Zagreba do Rijeke 69 kuna

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2012. u 11:05

Novi cjenik cestarina primjenjivat će se oddanas, 7. lipnja, izvijestili su danas iz Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ).

Vlada je odobrila poskupljenje cestarine za 15 posto za korisnike koji plaćaju u gotovini ili karticama na licu mjesta, dok će za korisnike ENC-a (elektronske naplate cestarine) cijene ostati iste. Sukladno odluci Vlade, na autocestama u nadležnosti ARZ-a i HAC-a od sutra, 7. lipnja primjenjuje se novi cjenik cestarina, navodi se u zajedničkom priopćenju HAC-a i ARZ-a.

Novi cjenik odnosi se na autoceste – Zagreb-Split-Dubrovnik; Zagreb-Goričan; Bregana-Zagreb-Lipovac; Beli Manastir-Osijek-Svilaj; Bosiljevo 2-Rijeka; Rupa-Rijeka-Žuta Lokva i Krčki most. Novim obračunom cestarina se povećava za 15 posto korisnicima koji plaćaju u gotovini (ili karticama na licu mjesta), ali se ne povećava korisnicima ENC usluge. Svim korisnicima ENC usluge cijena cestarine ostaje nepromijenjena jer će dobiti dodatni popust koji će izjednačiti novu cijenu na razinu stare cijene cestarine, navodi se u priopćenju.

Iz HAC-a i ARZ-a napominju da će korisnici koji se u lipnju registriraju i uđu u sustav ENC usluge pre-paid, za uplaćenih 500 kuna, dobiti ENC uređaj za 1,25 kuna i dodatnih 50 kuna cestarine kao poticaj za korištenje ENC uređaja. Za uplaćena sredstva i ostvarene popuste, nema vremenskog ograničenja potrošnje, zaključuje se u priopćenju.

Sukladno novom cjeniku, građani koji cestarinu plaćaju gotovinom ili karticama na licu mjesta od sutra će vožnju “Dalmatinom” od Zagreba do Splita platiti 181 kunu (do sad 157 kuna), a od Zagreba do Rijeke 69 kuna (do sada 60 kuna).

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close