Od 7. rujna milijun kućanstava s digitalnom televizijom

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2010. u 14:50

U utorak, 7. rujna, u 23:59 sati prestat će s radom analogni odašiljači nacionalnih nakladnika u digitalnoj regiji D8, koja obuhvaća područje Splitsko-dalmatinske i manjeg dijela Dubrovačko-neretvanske županije (teritorijani dio od Neuma prema Metkoviću, otoci Lastovo i Korčula te gotovo cijeli poluotok Pelješac – od Žuljane prema Lovištu).

Prelaskom ove regije na digitalno emitiranje televizijskih programa broj digitaliziranih kućanstava u Hrvatskoj će dosegnuti milijun, priopćeno je danas iz Središnjeg državno ureda za e-Hrvatsku. Povodom skorog prelaska Splitsko-dalmatinske županije s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, Igor Lučić, susreo se danas sa županom Splitsko-dalmatinske županije, Antom Sanaderom.

Tijekom sastanka državni tajnik je upoznao župana kako su u okviru dosadašnjeg tijeka procesa digitalizacije uspješno ugašeni analogni odašiljači nacionalnih televizijskih nakladnika u 7 od 9 digitalnih regija, odnosno u 16 od 21 županije. Time je prelazak na digitalno emitiranje televizijskih programa ostvarilo 854.172, od ukupno 1,477.377 kućanstava u Hrvatskoj.

Program nacionalnih nakladnika na području digitalne regije D8 od 7. rujna će se emitirati isključivo digitalnim putem na kanalima K-33 (MUX A) i K-53 (MUX B). Pritom će nakladnici na lokalnoj razini nakon ovog datuma još kraće vrijeme istovremeno emitirati program analognim i digitalnim putem (K-34), da bi najkasnije ove godine i oni prešli na isključivo emitiranje digitalnim putem.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close