Occupy Wall Street ostaje bez novca, budućnost pokreta upitna

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2012. u 11:40

Prosvjednici okupljeni u pokret Occupy Wall Street upozorili su u petak da će do kraja mjeseca ostati bez novca, što dovodi u pitanje budućnost pokreta koji je prošle godine pokrenuo nacionalni val nezadovoljstva socijalnom nepravdom.



EPA

Donacije skupini prorjedile su se šest mjeseci otkako su podigli kamp u parku blizu Wall Streeta, potez koji je izazvao slične akcije diljem SAD-a. Izvješće zaključeno s datumom 2. ožujka pokazuje da je pokret prikupio 44,828 dolara, uz 90,000 koji su stavili sa strane za moguće jamčevine članovima koji će biti uhićeni tijekom najavljenih prosvjeda “American Spring” (Američko proljeće).

U izvješću, objavljenom na internetskoj stranici skupine, navodi se da su prošloga tjedna prikupili 1,556 dolara, a 14,942 dolara potrošena su na troškove kuhinje, bolničkih usluga, prijevoz autobusima i podzemnom željeznicom te tiskanje materijala.

Posljednje donacije prestavljaju veliki pad u odnosu na oko 500,000 dolara koliko je pokret prikupio u nekoliko tjedana otkako je kamp u parku Zuccotti postavljen 17. rujna prošle godine. Od početka akcije Occupy Wall Street pokretu donirano je730,000 dolara, stoji u izvješću. Imaju i tzv. poreznog donatora, Savez za globalnu pravdu sa sjedištem u Tucsonu čije su donacije oslobođene plaćanja poreza.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

na tom Wall-street-u svi ostanu bez novca

New Report

Close