Nove investicije najavili Istraturist, Riviera Adria i hotel Olimpia

Autor: Poslovni.hr , 17. kolovoz 2012. u 16:40

Ministar turizma Veljko Ostojić u četvrtak je u Poreču izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tijekom turističke sezone, kao i očekivanjima za posezonu, napominjući kako će “prema najavama touroperatera i agencija ovo biti jako, jako uspješna posezona”.

Ostojić se u Poreču sastao s porečkim gradonačelnikom Edijem Štifanićem i predstavnicima turističkog gospodarstva – Lukšić Grupe, Plave lagune i Riviera Adrije.

Nakon obilaska nedavno obnovljenog hotela Laguna Parentimum, najveće ovogodišnje investicije Lagune Poreč, ministar Ostojić izrazio je zadovoljstvo obnovljenim hotelom. Plava laguna je u obnovu hotela Laguna Parentium uložila 22 milijuna eura, što je druga najveća investicija u hrvatski turizam ove godine, nakon obnove Arenaturistovog hotela Histria i apartmanskog naselja Punta Verudela u Puli.

Ostojić je najavio i kako će se iduće godine u hrvatski turizam investirati između 2,5 do 3 milijarde kuna, od čega 1,5 milijardi putem kredita HBOR-a.

Novi list prenosi Ostojićevu izjavu u kojoj kaže kako je nove investicije najavio Istraturist, zatim Riviera Adria, a bit će i novih ulaganja u hotel Olimpia u Vodicama. “I u javnom sektoru pripremamo nekoliko projekata. Stoga vjerujem da će se investicije kretati od 2,5 do 3 milijarde kuna”, kazao je Ostojić.

Komentirajte prvi

New Report

Close