Nova TV – gdje mladi uče od najboljih

Autor: Poslovni.hr , 30. srpanj 2012. u 16:35

Od 10. do 17. listopada 2012. na web stranici www.dankarijera.com održava se 3. regionalni Virtualni dan karijera i znanja.

Riječ je o događanju koje je započelo kao jednodnevni sajam čija je svrha bila na jednom mjestu okupiti najbolje hrvatske poslodavce koji bi studentima i mladima na početku karijere predstavili svoju tvrtku i prednosti koje dobivaju njihovi zaposlenici.

I ovogodišnji Virtualni Dan karijera i znanja posjetitelje će upoznati s edukativnim ustanovama kod kojih mogu saznati sve o mogućnostima dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja te povezati s najuspješnijim tvrtkama kod kojih postoji mogućnost za zaposlenje. Jedna od njih je i Nova TV. Kako Nova TV otkriva mlade talente kojima želi dati priliku za zaposlenje, otkrila nam je gospođa Vera Čubranić-Zovko, Direktorica ljudskih potencijala.

MP: Kakva su vaša prošlogodišnja iskustva vezano za sudjelovanje na 2. regionalnom Virtualnom danu karijere i znanja?

Sudjelovanje na Virtualnom danu karijere i znanja smatramo izvrsnom prilikom za aktivnu komunikaciju s tržištem rada. Termin održavanja sajma odlično se poklapa s pripremama za nova zapošljavanja i svaki naš nastup koristimo kao priliku za ciljano komuniciranje naših budućih potreba i prikupljanje kontakata zainteresiranih kandidata u onim segmentima poslovanja u kojima planiramo daljnje osnaživanje tima, prvenstveno s mladim talentima.

MP: Koje prednosti VDKZ bi istaknuli te ima li neki nedostatak koji bi spomenuli?

Prednost je svakako brzina povratne informacije potencijalnih kandidata, kao i prilika za ciljano i prilično opširno prezentiranje Nove TV ne samo kao vodeće multimedijske grupacije u Hrvatskoj, već i kao poslodavca koji pridaje iznimnu važnost zapošljavanju mladih koji tek trebaju steći iskustva te identificiranju i razvoju njihovih talenata. Kao manji nedostatak mogu istaknuti prilično neformalnu atmosferu koja vlada – čini mi se naime da dio kandidata u takvoj atmosferi zaboravlja na pravila ponašanja u poslovnom okruženju te se poslodavcu ne prikažu u onom najboljem svjetlu, kako bi se sigurno trudili kada bi se predstavljali na osobnom razgovoru.

MP: Kakve kandidate tražite ove godine?

Pozicije koje ćemo oglasiti bit će u skladu s našim poslovnim potrebama, ali sigurno ćemo i ove godine, kao i svake godine do sada, objaviti pozicije za koje mogu konkurirati i mladi bez radnog iskustva na tom području. S obzirom na vrlo specifičnu ekspertizu naše industrije, za mnoga radna mjesta na Novoj TV na tržištu ne nalazimo ‘gotove’ ljude, već u zapošljavanju naglasak stavljamo na kandidate koji posjeduju određena teorijska znanja, ali prije svega želju za učenjem i strast prema području u kojem će u grupi Nove TV imati priliku učiti od najboljih i postati stručnjaci.

MP: Kada bi morali opisati radnu atmosferu na Nova TV-e u 5 riječi, koje riječi bi to bile?

Dinamično, profesionalno, zabavno, odvažno, inovativno.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close