Nova afera oko Podravke, uhićeni Marinac i Vidić

Autor: Poslovni.hr , 13. listopad 2011. u 12:05

Nekadašnji čelnik Podravke Darko Marinac i predsjednik uprave tvrtke City Express Boris Vidić uhićeni su zbog navodnih malverzacija vezanih uz koprivničku prehrambenu kompaniju, a kako se doznaje pod sumnjom policije i USKOK-a su još neke osobe.

Marinčev odvjetnik Ante Madunić potvrdio je Hini da su njegovog branjenika sinoć uhitili istražitelji Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) te da je već jutros iznio detaljnu obranu u USKOK-u. O sadržaju Marinčeva iskaza nije želio govoriti, no potvrdio je da se njegova branjenika i još neke osobe tereti za navodne nezakonitosti vezane uz Podravku.

Neslužbeno se doznaje da je među osumnjičenima i privedenima predsjednik uprave tvrtke City Express Boris Vidić, a neki mediji objavili su da su ponovno uhićeni i bivši član uprave Podravke Saša Romac i suvlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat kojima se, zajedno s Marincem, bivšim potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom i još nekoliko osoba sudi na zagrebačkom Županijskom sudu u slučaju Spice, zbog pokušaja nezakonitog preuzimanja Podravke koja je pritom navodno oštećena za 400 milijuna kuna.

Mediji nagađaju da se u najnovijoj antikorupcijskoj akciji bivše čelnike Podravke sumnjiči za primanje 17 milijuna kuna mita od Horvata i da je isplata išla preko Vidićeve tvrtke. U USKOK-u i policiji za sada se nisu mogle dobiti nikakve informacije.

Bivši predsjednik uprave i nadzornog odbora Podravke Darko Marinac u svibnju ove godine oslobođen je optužbi za nesavjesno poslovanje i zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Sloga. Boris Vidić je u hrvatskoj poslovnoj javnosti najpoznatiji kao osnivač, nekadašnji predsjednik uprave i suvlasnik City Expressa. Tu kurirsku tvrtku osnovao je 1997. zajedno sa Stašom Heftijem. U 2008. u suvlasništvo City Expressa ušle su Digitel komunikacije, s 25 posto udjela, a u svibnju ove godine Vidić i suvlasnici prodali su City Express američkom private equity fondu Bancroft za 40 milijuna eura.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close