Nogometna mafija – suci tražili novac kako bi Hajduk imao ‘pošteno’ suđenje

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2012. u 09:40

Prošle je godine u studenom tadašnji direktor Hajduka Hrvoje Maleš USKOK-u dao iskaz u kojem je rekao kako se igrajući u Prvoj ligi susreo s mnogim problemima, koji se ponajprije tiču neprimjerenog ponašanja nogometnih sudaca, piše Jutarnji list.

Maleš je ubrzo shvatio koliki su razmjeri korupcije među sucima pa je cijeli slučaj odlučio prijaviti policiji. Rekao je kako je dopredsjednik HNS-a, Željko Širić, od njega u više navrata tražio novac kako bi Hajduk imao “pošteno” suđenje. Kao USKOK-ov pouzdanik svoje razgovore sa Širićem i tadašnjim predsjednikom sudačke komisije HNS-a Stjepanom Djedovićem je snimio pa su Širić i Djedović uhićeni su nakon što im je predao 30.000 označenih eura mita.

USKOK je u četvrtak protiv njih, ali i Nevena Šprajcera, bivšega tajnika NK Karlovac i Udruge prvoligaša, podignuo optužnicu te su tako njih dvojica postali najviše rangirani nogometni dužnosnici koji će u Hrvatskoj sjesti na optuženičku klupu zbog korupcije, navodi Jutarnji. Širića i Djedovića terete za primanje mita, dok se Šprajcera tereti za davanje mita, i to sve pod krinkom plaćanja naknade za “pošteno” suđenje. Cijeli je slučaj započeo kad je očajni Maleš došao na policiju i istražiteljima rekao što se događa, tražeći pomoć jer više nije znao što da radi.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close