NIS u drugom kvartalu ostvario dobit od 3,8 milijardi dinara

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2009. u 17:00

Naftna industrija Srbije je u drugom kvartalu ove godine ostvarila dobit od 3,8 milijardi dinara, priopćeno je iz te kompanije.

Kompanija je, kako je navedeno, uspjela preokrenuti negativnu dinamiku prvog kvartala i na taj način smanjiti gubitke po šestomjesečnom obračunu za 2009. na 7,4 milijarde dinara, prenosi Tanjug. “Konstatirajući pozitivan utjecaj vanjskih faktora, kao što je jačanje dinara, na poslovanje kompanije, Upravni odbor pohvalio je rad menadžmenta, koji je u drugom tromjesečju uspio stabilizirati financijsko stanje kompanije, povećati eksploataciju nafte i plina, kao i ponuditi tržištu novi kvalitetni proizvod – eurodizel”, izjavio je predsjednik Upravnog odbora Vadim Jakovljev.

On je kazao da “ovakav rezultat ne bi bio moguć bez stalne podrške Vlade Srbije i konstruktivne suradnje na razini Upravnog odbora”. Upravni odbor je odobrio Program optimizacije broja zaposlenih koji predstavlja prvu fazu u ostvarivanju programa povećanja efikasnosti zaposlenih.

“Zaposleni koji zadovoljavaju uvjete programa i koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak iz kompanije moći će otići već do kraja rujna uz isplatu otpremnine u iznosu od 750 eura za svaku godinu radnog staža, plus četiri prosječne plaće”, navodi se u priopćenju NIS-a.

Kompanija će, kako je navedeno, nastaviti proces povećanja efikasnosti zaposlenih i ponuditi specijalne programe dobrovoljnog odlaska za druge kategorije radnika. Prema riječima generalnog direktora Kirila Kravčenka, paralelno je započet proces planiranja karijere i razvoja “ključnih” zaposlenika, kao i angažiranje najboljih stručnjaka.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close