Nije im dugo trebalo: Čačić i Holy se posvađali oko zakona

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i ministrica zaštite okoliša Mirela Holy na današnjoj su se sjednici Vlade posvađali oko prijedloga Zakona o osnivanje Agencije za praćenje poslovanja u energetici i investicijama.

Holy je prigovorila da zakon nije vidjela na vrijeme te da se nije na njega uspjela očitovati, dodavši kako je to “malo neobičan” odnos Agencije i Vlade, te da bi Agencija trebala odgovarati direktno Vladi, a ne Ministarstvu gospodarstva, kako je predloženo. Upozorila je i kako joj se čini da postoje preklapanja između nove agencije i Hrvatske energetske regulatorne agencije.

Premijer Milanović je zatim pitao Holy jesu li njeni predstavnici sudjelovali na koordinacij i pripremi zakona. “Prijedlog je došao u petak skoro u 16 popodne, što nije u skladu s dogovorom da to bude do četvrtka. Nismo se uspjeli očitovati o ovom prijedlogu zakona”, odgovorila je Holy. Premijer Milanović je rekao da će zasad to povući sa sjednice.

(pd)

Komentari (1)
  • ivanvk
    ivanvk 12:40 9.2.2012.

    I dalje se osnivaju različite Agencije a navodno će se racionalizirati javna uprava, upravljanje svime i svačime.
    Ne bi komentirao svađu jer to nam sigurno nije potrebno u ovim teškim trenucima za gospodarstvo i ekonomiju. Nisam glasao za njih ali nek rade sada svoj posao.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve