Nexe grupa ulaže 162 milijuna kuna u tvrtku Dilj

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2008. u 11:20

Tvrtka Nexe grupa danas je Zagrebačkoj burzi dostavila priopćenje u kojem navodi da se je početkom siječnja 2007. godine u Dilju d.o.o. iz Vinkovaca, članici Nexe Grupe, pristupilo radovima u sklopu projekta Rekonstrukcija i dogradnja Odjela za proizvodnju crijepa Slavonka, investicijskog zahvata čiji će rezultat biti ugradnja nove, suvremene opreme za proizvodnju crijepa u H kazetama velikog formata.

U sklopu rekonstrukcije postojeće linije za proizvodnju crijepa ukloniti će se nepotrebni objekti, adaptirati postojeći i dograditi novi te instalirati potpuno nova oprema u pogon, a sve će biti u funkciji nove, moderne linije za proizvodnju crijepa gdje će se proizvoditi crijep velikog formata. Kapacitet tvornice će biti 1,300.000 četvornih metara pokrova, a proizvoditi će se tri modela crijepa sa pripadajućim specijalnim elementima za pokrov. Biti će omogućeno bojanje odnosno engobiranje crijepa i to u svim bojama koje će tržište tražiti.

U priopćenju se navodi da vrijednost navedene investicije iznosi 162,000.000 kuna, a završetkom projekta u nekoliko faza, Vinkovci će imati jednu od najmodernijih europskih tvornica crijepa. Nakon rekonstrukcije Linije 3 2004. godine, gdje je uloženo 90,000.000 kn, ovo je druga faza tog procesa, a u strateškom planu Dilja i Nexe Grupe je da se 2010. realizira i projekt rekonstrukcije Linije 2 čime bi taj investicijski ciklus u Dilju bio završen. Do sada je u okviru projekta izvršeno uklanjanje nepotrebnih objekata, demontaža stare opreme, u završnoj su fazi građevinski radovi, a počela je montaža opreme.

Nadalje, navodi se da sve građevinske i instalaterske radove izvode hrvatske tvrtke. Plan je da se do kraja godine završe svi radovi te da se počne s probnom proizvodnjom. Prvi proizvodi se očekuju u veljači 2009. godine, a preuzimanje bi bilo provedeno u travnju 2009. godine. Nova tvornica će zapošljavati oko 90 radnika.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close