Nexe grupa gradit će trgovački centar u Našicama, vrijednost radova 25 mil. kn

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2012. u 14:20

Nexe gradnja, tvrtka u sastavu Nexe Grupe, sklopila je ugovor o izgradnji novog trgovačkog centra u Našicama. Investitor je tvrtka Tutus projekt, vrijednost radova 25 milijuna kuna, a otvorenje centra planirano je za početak prosinca ove godine.

Novi našički trgovački centar u ulici Kralja Petra Krešimira prostirat će se na 5.200 kvadratnih metara, a na dodatnih 6.400 kvadratnih metara uređenog prostora kupcima će biti na raspolaganju i 205 parkirališnih mjesta.

“Nexe gradnja uspješno ulazi u sve više projekata gradnje specifičnih građevina poput trgovačkih centara i objekata posebne namjene od kojih se u narednom razdoblju očekuje veća aktivnost od ostatka građevinskog sektora. Trenutno su u tijeku radovi na gradnji novog trgovačkog centra u zagrebačkom naselju Dubrava koji bi trebao biti zavšen u rujnu, a između ostalih projekata, u tijeku je izgradnja trenč silosa i bioplinskog postrojenja Gradec, farme u Grđevcu, gradnja benzinske postaje Petrol u Vinkovcima, dogradnja osnovne škole u zagrebačkim Remetama, rekonstrukcije i dogradnje gradske knjižnice i čitaonice u Požegi, granični prijelaz Erdut, dogradnja bolnice Sveti Ivan u Zagrebu, bioplinsko postrojenje Osilovac, kanalizacije u Feričancima, itd.”, priopćili su iz kompanije.

Jedan od većih projekata Nexe gradnje je projekt rekonstrukcije i dogradnje zgrade Muzičke akademije u Zagrebu površine 8.000 m2, a koji bi trebao biti završen na proljeće 2013. godine. Ugovorena vrijednost svih radova u tijeku Nexe gradnje je više od 200 milijuna kuna, a u fazi završnih pregovora je još nekoliko novih poslova.

Uz Nexe gradnju, u Diviziji za građenje Nexe Grupe i sarajevska tvrtka GP Put može se pohvaliti vrijednim novim poslovima, poručuje se u priopćenju. GP Put je angažirana na gradnji niza objekata u BiH, Keniji i Pakistanu. U BiH GP Put izvodi radove na glavnoj gradskoj magistrali u Zenici čija je vrijednost iznad 4 milijuna eura (bez uključenog PDV-a), zatim na plinovodu Zenica – Travnik vrijednosti 3,7 milijuna eura (bez uključenog PDV-a), na koridoru Vc Drivuša-Gorica, te na nizu rehabilitacija magistralnih prometnica u BiH ukupne vrijednosti 2,5 milijuna eura (bez uključenog PDV-a). U Pakistanu GP Put izvodi vrlo složen projekt dionice ceste s tri nadvožnjaka, dok u Keniji tvrtka gradi cestu ukupne dužine 130 kilometara, a vrijednost posla je 70 milijuna eura.

„Unatoč dramatičnom stanju na tržištu mi uspjevamo pronalaziti nove poslove, otvarati nova tržišta, pa i zapošljavati nove ljude, na što sam iznimno ponosan. Tržište sve više prepoznaje kvalitetu i snagu građevinskih tvrtki u našem sastavu koje mogu izvršiti i najzahtjevnije specijalizirane radove pa uspješno ulazimo u nove, nišne projekte poput gradnje trgovačkih centara, specifičnih poslovnih pogona i zgrada te energetskih objekata. Aktivan smo sudionik i na tržištima zemalja u razvoju gdje je potražnja za infrastrukturnim radovima velika, a iskustvo naših tvrtki u tim radovima im je neprocjenjivo“, izjavio je Miljenko Zovko, direktor Nexe gradnje i direktor Divizije za građenje Nexe Grupe.

Divizija za građenje Nexe Grupezapošljava 1.037 radnika, od čega njih 162 u Nexe gradnji, a 875 u GP Putu. Nexe gradnja je zbog povećanog obima posla samo od početka 2012. godine zaposlila 30 novih radnika.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close