Naši građevinci u igri za autoput Banja Luka – Doboj, čeka se na EBRD

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2012. u 12:35

Izvođač radova na autoputu Banjaluka – Doboj, dionica od Prnjavora do Doboja, bit će izabran do kraja ovog mjeseca, a već početkom kolovoza mogu se očekivati radovi, pišu Nezavisne novine.

Izjavio je to Dušan Topić, direktor JP “Autoputevi RS”, dodavši da natječaj još nije završen te da je sada na potezu EBRD.

“Završena je prva faza natječaja, odnosno tehničke ponude i pretkvalifikacija. Izvještaj je otišao u EBRD na suglasnost i kada je dobijemo, a očekujemo je ovog tjedna, šaljemo zahtjev pretkvalificiranim ponuđačima za dostavljanje druge faze ponude, odnosno financijske ponude”, istaknuo je Topić.

U JP “Autoputevi RS” kažu da je uvjete iz prve faze tendera ispunilo deset od ukupno 12 prijavljenih kompanija, te da su u igri tvrtke iz RS, Hrvatske, Italije, Turske, Češke, Španjolske i Makedonije.

Nezavisne novine neslužbeno doznaju da je tamošnja domaća kompanija “Integral inžinjering” ponudu dostavila s tvrtkom “Granit” iz Skoplja, dok je “Niskogradnja” konkurirala zajedno s tvrtkama OHL iz Češke i jednom kompanijom iz Španjolske.

Pored tih kompanija u drugi krug nadmetanja ući će najvjerojatnije, pišu Nezavisne novine, i “Toto Costruzioni ” iz Italije, “Dena” konzorcij iz Kazahstana i Turske, “Bikad” iz Njemačke, “Viadukt”, “Ingra inžinjering” i “Konstruktor” iz Hrvatske, kao i austrijske firme “Strabag” i “Hoktiff’.

”U srpnju očekujemo potpisivanje ugovora s najpovoljnijim ponuđačima, nakon čega slijedi početak radova koji može biti očekivan u kolovozu”, rekao je Topić.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jel vi provjeravate te članke prije objave? Mogli bi ih prevest s kojeg već jezika – tender=natječaj, konzorcijum=konzorcij!

New Report

Close