Namaz Dida Boža povučen s hrvatskog tržišta

Autor: Poslovni.hr , 23. siječanj 2012. u 12:15

Tvrtka Hermes International d.o.o. objavila je priopćenje u kojem stoji da su zbog opreza odlučili povući s hrvatskog tržišta proizvod Dida Boža – Prirodni namaz od zelenih maslina.

“Naime, po provedenoj analizi uzorka proizvoda od strane Zdravstvenog inspektorata Slovenije utvrđeno je da gore specificirani proizvod sadrži povišenu vrijednost epoksidiranog sojinog ulja od dozvoljene sukladno čl. 3 Uredbe (EZ) br. 1935/2004 Europskog parlamenta i vijeća, te su iz navedenog razloga isti povučeni sa slovenskog tržišta. Ne zna se je li povišena količina epoksidiranog sojinog ulja (ESBO) iz brtvila poklopca prešla u namaz ili se to desilo reakcijom brtvila poklopca i maslinovog ulja u proizvodu, pošto su poklopci u skladu standarda pakiranja hrane koje sadrže ulje. Sukladno nalazu inspektorata svu smo količinu spornog proizvoda povukli sa slovenskog tržišta dok se ne provedu daljnje analize”, stoji u priopćenju.

“S obzirom na to da na prvo mjesto stavljamo kvalitetu i zdravstvenu ispravnost svojih proizvoda odlučili smo navedeni namaz, iako je dozvoljen za prodaju i konzumaciju u Hrvatskoj, preventivno povući i s našeg tržišta. Zbog predostrožnosti te detaljnog ispitivanja i otkrivanja razloga povišenih vrijednosti migracija epoksidiranog sojinog ulja, odlučili smo povući ne samo Dida Boža prirodni namaz od zelenih maslina sa spornim rokom trajanja, već svu količinu tog proizvoda koja se u ovom trenutku nalazi na tržištu. Svi drugi proizvodi Dida Boža sigurni su za upotrebu. Vjerujemo da ćemo u najkraćem mogućem roku otkriti i riješiti uzrok ovog slučaja”, zaključuju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close