Nakon što mu je Agrokor dao nogu, Mercator tresnuo najviše u 14 godina!

Autor: Tomislav Hrastovčak , 09. veljača 2012. u 13:20

Dionica Mercatora zabilježila je snažan pad nakon što je Agrokor ovog tjedna povukao ponudu za preuzimanje vodećeg slovenskog trgovačkog lanca.

Nakon što se jučer na Ljubljanskoj burzi nije trgovalo zbog praznika, dionica Mercatora danas je otvorila na cijeni od 120 eura, što predstavlja pad od čak 14,3 posto u odnosu na posljednju cijenu prethodnog trgovinskog dana. Prema Bloombergovim podacima, riječ je o najvećem padu te dionice u barem 14 godina. Kasnije tijekom dana pad se ipak ublažio, pa u trenutku pisanja teksta cijena iznosi 130 eura, što je pad od 7,14 posto. Promet dionicom Mercatora približio se pritom razini od 190 tisuća eura.

Podsjetimo, Agrokor je u utorak navečer objavio kako odustaje od ponude za Mercator. “Dugotrajni tijek dosadašnjeg procesa naveo nas je na zaključak da bi cijeli proces mogao potrajati još dulje vrijeme te da nam mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uvjetima nije zajamčena. To bi po našem mišljenju moglo biti štetno kako za našu kompaniju, tako i za Mercator te smo stoga donijeli odluku o povlačenju svoje ponude”, stoji u navedenom priopćenju.

Preporučamo:

Agrokor: Povlačimo ponudu za Mercator!

Crnjac: Agrokor je imao perfektnu stratešku ideju, ali…

Ivica Todorić povukao se u ovoj rundi, od Mercatora nije odustao

Komentirajte prvi

New Report

Close