Najkvalitetnije “.hr” domene još uvijek slobodne

Autor: Poslovni.hr , 16. lipanj 2008. u 11:20

Prema podacima internetskog servisa za napredno pretraživanje hrvatskih domena WhoisHR, većina kvalitetnih hrvatskih domena sa nastavkom “.hr” slobodna je za registraciju.

Rezultati analize više od 50 tisuća “.hr” domena pokazuju kako je za domene sastavljene od tri znaka moguće iskombinirati preko 47 tisuća različitih imena, a trenutno ih je registrirano samo 5.1 posto odnosno nešto više od 2.450 domena, navodi se u priopćenju WhoisHR servisa. Slična situacija je i sa “.hr” domenama koje se sastoje od četiri znaka kojih je registrirano 0.15 posto, odnosno oko 2.700 domena od mogućih milijun i sedamsto tisuća. Kod domena sa pet znakova moguće je iskombinirati više od 65 milijuna imena, a zauzeto ih je manje od 0.01 posto. Ovakvo stanje na tržištu “.hr” domena ukazuje da postoji još dosta dobrih prilika za sve kojima je ime domene važno za promoviranje proizvoda i usluga ili za one koji kompletno poslovanje namjeravaju temeljiti na Internetu, ističe se u priopćenju. Mjesečno se u Hrvatskoj registrira oko 650 novih “.hr” domena.

Iako domene sa nastavkom “.hr” mogu registrirati samo tvrtke, obrti, fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost i udruge razlog za tako slabu iskorištenost kvalitetnih imena ne leži u malom broju pravnih osoba u Hrvatskoj već najčešće u nespretnom i lošem odabiru imena te nepoznavanju svih mogućnosti prilikom registriranja domene, tvrde iz WhoisHR-a. Naziv domene trebao bi biti kratak, lako pamtljiv te ako je moguće takav da što preciznije upućuje na sadržaj stranice, zaključuje se u priopćenju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close