Najava MBA Croatia predavanja – Milan Bandić: “Upravljanje gradom”

Autor: Sponzorirani članak , 18. rujan 2014. u 09:12
MBA Croatia

Predavanje će se održati u prostorijama HGK u Zagrebu, Nova Cesta 3-7, sa početkom u 18:30h.

U četvrtak, 18. rujna 2014., će u organizaciji udruge MBA Croatia, gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić održati predavanje na temu upravljanja gradom. Predavanje će se održati u prostorijama HGK u Zagrebu, Nova Cesta 3-7, sa početkom u 18:30h.

7 milijardi kuna proračuna, petina stanovnika, više od polovice ukupnog prometa i preko trećine izvoza RH čine grad Zagreb jednom od najkompleksnijih i najvećih institucija u Hrvatskoj. Upravljanje takvim subjektom veliki je izazov svakom menadžeru, te je potrebno iznimnu pažnju posvetiti kvalitetnom strateškom i operativnom planiranju.

Strateški razvoj grada obuhvaća nekoliko cjelina:

1. Konkurentno gospodarstvo
2. Razvoj ljudskih potencijala
3. Zaštita okoliša i održivo gospodarenje prirodnim resursima i energijom
4. Unapređivanje prostornih kvaliteta i funkcija grada
5. Unapređivanje kvalitete življenja
6. Unapređivanje sustava upravljanja razvojem

Osim toga, u vlasništvu grada Zagreba je i dvadesetak tvrtki odnosno ovisnih trgovačkih društava te je operativno funkcioniranje iznimno složeno. Također je članstvom RH u EU gradu Zagrebu omogućeno korištenje resursa iz nekoliko desetaka fondova poput IPA, Twinning, Tempus, Erasmus Mundus itd. i biti će zanimljivo čuti na koje načine će grad Zagreb iskoristiti navedena sredstva.

Nakon predavanja o navedenim temama, rezervirano je vrijeme za diskusiju u manje formalnoj atmosferi i networking uz piće te nagradnu igru u suradnji sa aukcijskom kućom Capitol Festival.

Više informacija o samom predavanju dostupno je na Facebook stranici – "Upravljanje gradom".

Ulaznice su za članove udruge MBA Croatia besplatne, a u slobodnoj prodaji je njihova cijena 50 kn, te se mogu kupiti preko sustava Entrio na ovom linku.

O predavaču

Milan Bandić je na početku karijere radio u tvornici Ledo i u općini Pešćenica, a 1995. godine započinje političku karijeru (skupština grada Zagreba i hrvatski Sabor). 52. je zagrebački gradonačelnik i to je njegov peti mandat. U službi je bio od 2000. do 2002. godine te nakon kraćeg izostanka biva ponovno izabran 2005. godine kada je nasljedio Vlastu Pavić.

O udruzi

MBA Croatia je udruženje polaznika i diplomanata MBA studija u Republici Hrvatskoj. Djelatnost Udruge je okupljanje i suradnja studenata na MBA studijima u zemlji i inozemstvu, organizacija predavanja i seminara, povećanje poznatosti prednosti studija MBA, povezivanje MBA studenata i diplomanata u poslovnim i društvenim aktivnostima.

New Report

Close