Na izvanrednoj skupštini Štimac izabran za predsjednika HNS-a

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2011. u 10:55

Igor Štimac jednoglasno je danas izabran za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, pa od 20. veljače HNS ima dva izabrana predsjednika, Vlatka Markovića i Igora Štimca, a tko će od njih dobiti legitimitet odlučit će Ured za opću upravu grada Zagreba.

Na izvanrednoj izbornoj skupštini u zagrebačkom hotelu Westin nazočilo je 25 od 49 delegata, čime je Skupština dobila legitimitet, a svi nazočni su svoj glas dali Igoru Štimcu. Na Izbornoj skupštini, održanoj u istom hotelu 17. prosinca 2010., godine Marković je odnio tijesnu pobjedu sa 25:24 glasa ali je i prije te sjednice Štimac osporavao pravo glasa pojedinim delegatima. Nakon toga je Štimac sakupio i dostavio u HNS popise 23 delegata koji su zatražili sazivanje Izvanredne izborne skupštine. On se pri tome pozvao na Poslovniku o radu Skupštine HNS-a, članak 6. stavak 4., prema kojem je predsjednik dužan sazvati Skupštinu u roku od 30 dana ukoliko to zatraži najmanje jedna trećina zastupnika“, a u istom članku stoji da u protivnom podnositelji zahtjeva mogu Skupštinu sazvati sami.

Znajući za zahtjev, kojeg je Štimac dostavio 19. siječnja u HNS, Vlatko Marković je 16. veljače, sazvao Skupštinu HNS-a za 19. travnja, a u pisanom priopćenju, koje je podijeljeno novinarima, stoji da ”način pokušaja preispitivanja pravomoćne odluke izborne skupštine predstavlja pravno nasilje i izigravanje same svrhe i smisla zakonskih propisa, pa bi eventualna odluka donijeta u tom kontekstu bila nezakonita, a samim tim i pravno ništavna”.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close