Moralićeva ponuda jedina za Aadriachem

Autor: Poslovni.hr , 20. travanj 2007. u 16:00

Za kupnju 86,37 posto dionica Adriachema iz Kaštel Sućurca na trećem natječaju, i to pod posebnim uvjetima, odnosno po početnoj cijeni od jedne kune, danas je u Hrvatski fond za privatizaciju pristigla samo ponuda zagrebačke tvrtke Kemokompleks, u vlasništvu Envera Moralića. Petogodišnjim investicijskim planom Kemokompleks predviđa ukupna ulaganja u Adriachem u iznosu od 40,77 milijuna kuna, i to dijelom iz vlastitih sredstava, a ostatak uglavnom iz redovnog poslovanja Adriachema. No, u taj su iznos, među ostalim, uračunate i dospjele obveze Adriachema prema zaposlenicima društva, koje su krajem studenog prošle godine, prema podacima Uprave tvrtke, iznosile oko 18,5 milijuna kuna.
Broj od 256 trenutnih zaposlenika Adriachema u Kemokompleksu planiraju u roku od pet godina prirodnim odljevom radnika smanjiti na 200, a istodobno zaposliti “visko obrazovani kadar u menadžementu, marketingu i sl.”.
U Kemokompleksu nude otkup svih obveza prema državnim vjerovnicima (66,5 milijuna kuna) za jednu kunu, a Gradu Kaštelima nude pretvaranje njihovih potraživanja na ime komunalne naknade u temeljni kapital Adriachema. Dospjele obveze prema ostalim vjerovnicima, koje premašuju iznos od 20 milijuna kuna, podmirili bi pak u cijelosti, a osnovnu djelatnost Adriachenam – proizvodnju proizvoda baziranih na preradi polivinilklorida (PVC) i polietilena velike gustoće (PEHD), zadržali bi na rok od pet godina.
(Hina)

Komentirajte prvi

New Report

Close