Mora platiti 15.000 kuna jer je prije dvije godine u Dnevniku 3 mahao Mucalovom vojnom knjižicom

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2012. u 13:10

Prije dvije godine dr. Duje Marasović u Dnevniku 3 mahao je s vojnom knjižicom Duška Mucala i nazivao ga kosovcem

Dujomir Marasović, bivši predsjednik splitskog HDZ-a i aktualni saborski zastupnik, nepravomoćnom odlukom Općinskoga suda u Splitu, Dušku Mucalu v.d. intendantu HNK Split treba platiti 15.000 kuna zbog povrede prava osobnosti. Naime, Mucalo je tužio dr. Marasovića jer je u listopadu 2010. gostujući u Dnevniku 3 HTV-a mahao Mucalovom vojnom knjižicom tvrdeći da je bio “kosovac”.

– Duško Mucalo je radio za Službu državne bezbednosti bivše Jugoslavije. Nedopustivo je da dvadeset godina nakon dolaska demokracije, na čelo splitskog HNK postavimo čovjeka koji je ‘kosovac’, a uz to je i nekompetentan – tvrdio je dr. Marasović izravno u TV programu dan uoči sjednice Gradskog vijeća Splita na kojoj se odlučivalo o izboru Mucala za v.d. intendanta.

Mucalo nije osporavao vjerodostojnost vojne knjižice, a od Marasovića je sudskim putem tražio 110.000 kuna. Sudac Joso Puljić ocijenio je kako je Marasović kriv, ali je dosudio znatno manji iznos. U vrijeme izbijanja afere postavilo se i pitanje odakle dr. Marasoviću vojna knjižica Duška Mucala. On je tvrdio kako mu je netko nepoznat ubacio u poštanski sandučić.

(Agencija VLM)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zanima me sto je inkriminirajuce u obajvi istine? Povreda privatnosti? Volio bi vidjeti tu presudu. Inace, Dr D.Marasovic je sin potpukovnika KNOJ-a (pretece KOS-a) tako da oba imaju slican pedigre.

New Report

Close