MojPosao proglasio najbolje poslodavce u 2010.

Autor: Poslovni.hr , 20. svibanj 2010. u 19:50

Portal MojPosao proglasio je danas najbolje poslodavce i prakse s područja ljudskih potencijala u Hrvatskoj za 2010. godinu, na temelju ocjena samih zaposlenika.

Najbolji poslodavci u kategoriji velikih tvrtki su: dm – drogerie markt, Puljanka i Belupo, a u kategoriji malih i srednjih tvrtki Procter&Gamble, Kožul i DHL International. Nagrade za najbolju praksu s područja ljudskih potencijala primili su Cemex Hrvatska, Podravka i SOS Dječje selo Hrvatska. U istraživanju o najboljem poslodavcu koje je proveo MojPosao ove je godine sudjelovalo više od 30 tvrtki i provedena je među gotovo 3.000 njihovih zaposlenika.

Najbolju praksu s područja ljudskih potencijala (human resource – HR praksa) odabrala je komisija sastavljena od stručnjaka s područja ljudskih potencijala, medija i poslovnog svijeta. U istraživanju su sudjelovale tvrtke iz svih grana gospodarstva u privatnom, državnom, stranom, te domaćem vlasništvu.

Cilj istraživanja bio je saznati u kojim je tvrtkama u Hrvatskoj trenutačno najbolje raditi na temelju iskustava i percepcije samih zaposlenika. Također se nastoji istaknuti da je upravljanje ljudskim resursima jedina dugoročna konkurentska prednost tvrtki, rečeno je na svečanom proglašenju dobitnika.

U sklopu dodjele održano je predavanje Željka Perića na temu “Upravljanja ljudskim resursima za bolju budućnost Hrvatske”, predavanje na temu “Talent management – izazovi i rješenja”, te panel rasprava “Što je dobra HR (human resource) praksa”.

(Hina/pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Po tom mjerilu Remetinec je lider u regiji.

Podravka dobila nagradu na područiju ljudskih potencijala. Stvarno je teško naći firmi na planeti koja je u prošloj godini imala više problema sa zaposlenicima.

New Report

Close