Mljekari prekidaju prosvjede, ali poručuju: Borit ćemo se i dalje!

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2012. u 15:35

Nezadovoljni mljekari odblokirat će prometnice i prestati s prosvjedima, a traktori će se s cesta povlačiti danas i sutra, izvijestili su na novinskoj konferenciji.



PXL

Nakon što je propao još jedan sastanak u Ministarstvu poljoprivrede, mljekari su najavili tužbe protiv osoba u Ministarstvu i prerađivačkoj industriji, prenosi HRT. Podsjetimo, na jučerašnjem sastanku ministar Tihomir Jakovina im je ponovio da se problemi ne mogu rješavati na cesti jer trpe i seljaci i gospodarstvo te da Vlada neće povećati poticaje za mlijeko.

“Idemo kući svojim obiteljima. Ljudi će se početi povlačiti. Moramo pripremiti traktore za put, usipati gorivo. Odmorit ćemo se jer imamo oko 250 kilometara do svojih kuća u Đakovu i oko 12 sati vožnje. Krenut ćemo na put sutra ujutro”, istaknuo je potpredsjednik HSUPM Branko Zorić, a prenosi Večernji list. Mljekari tvrde da ih je “napustila politika” koja je dopustila “ulazak krupnog kapitala, uvoz se povećava…”. “Bitka je izgubljena, ali ne i rat. Borit ćemo se i dalje”, poručio je Zorić.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close