Milošević i Milinović misle da Kosor vuče poteze gubitnika

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2012. u 18:05

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević ocijenio je danas da je najava predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor kako će tražiti promjenu statuta stranke i pomicanje datuma izbora za predsjednika HDZ-a krajnje neodgovorna prema kandidatima i članstvu stranke te “pokušaj da se po svaku cijenu još koji mjesec ostane na čelu stranke”.

“Od samog početka zalažem se za izbore po načelu ”jedan član – jedan glas“. Međutim, moram reći kako je ovako značajna promjena pravila usred izbornog procesa krajnje neodgovorna prema kandidatima, a posebno prema članstvu i nije ništa drugo nego pokušaj da se po svaku cijenu još koji mjesec ostane na čelu stranke”, navodi Milošević u priopćenju nakon današnje najave predsjednice HDZ-a da predložiti izmjene statuta stranke kojima bi se izbor predsjednika HDZ-a odgodio do 1. srpnja i održao po načelu “jedan član jedan glas”. “Produženje roka izbora i javnost će sigurno loše prihvatiti jer se od nas očekuje da napokon počnemo obavljati svoju dužnost kao oporba”, ocjenjuje Milošević.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović ocijenio je danas da je najava predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da će tražiti promjenu Statuta stranke i pomicanje datuma izbora za predsjednika HDZ-a nedemokratski i očajnički potez gubitnika koji “pokušava ostati još par mjeseci na čelu stranke”. “To je očajnički potez gubitnika, nakon što su gospođa Kosor i njezin stožer uvidjeli da im ne prolazi izborni inžinjering. Očito je da će ljudi glasati po svojoj savjesti što gospođi Kosor očito nije po volji. Tim potezima pokušava ostati još par mjeseci na čelu stranke jer je njoj to jedino bitno”, stoji u odgovoru zamjenika predsjednice HDZ-a Darka Milinovića na Hinin upit da prokomentira današnju najavu predsjednice HDZ-a da će predložiti izmjene statuta stranke kojima bi se izbor predsjednika HDZ-a odgodio do 1. srpnja i održao po načelu “jedan član jedan glas”.

“Jednoglasno smo donijeli pravila igre te je nedemokratski mijenjati izborna pravila tjekom izbornog procesa. To je još jedan nedemokratski potez gospođe Kosor. To je mogla učiniti protekle dvije godine te na zadnjem izvještajnom saboru”, dodaje Milinović koji smatra da se time želi destabilizirati HDZ. “Ovo je još jedan pokušaj destabilizacije HDZ-a, te je očigledno u interesu gospođe Kosor, pa i nekih drugih krugova da HDZ ne počne funkcionirati kao najjača oporbena stranka i protuteža promašenim politikama Kukuriku koalicije”, ističe Milinović. Naglašava kako podržava ideju “jedan član jedan glas”, ali, kaže, kada se za to stvore uvjeti. “Podržavam ideju jedan član jedan glas kada se za to stvore uvjeti, ali tome prvo mora prethoditi revizija članstva kako bismo znali tko ima pravo glasa, a zadnja revizija članstva bila je 2002. godine”, navodi Milinović.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close