Milković danas pred USKOK-om

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2011. u 09:35

Izvršni direktor Ine, Bojan Milković, koji je jučer uhićen zbog sumnje da je primao mito, danas će biti ispitan u USKOK-u, prenosi Dnevnik.hr.

USKOK sumnja da je Milković dok je bio predsjednik Crosca zajedno s Miroslavom Packom, nekadašnjim voditeljem projekta remonta svih platformi navedene tvrtke, od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovao davanjem mita u iznosu od 5 posto od neto ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova. Odgovorne osobe u poduzećima od kojih je traženo mito su, kako bi dobile poslove koji su im bili potrebni za nastavak poslovanja, dale tražene iznose, navodi USKOK.

USKOK navodi da će protiv dvojice okrivljenika sucu istrage predložiti određivanje istražnog zatvora a tereti ih za primanja mita, primanja mita u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprava. Mediji su ranije povezivali Milkovića sa spornom obnovom američke naftne platforme Key Manhattan dok je bio predsjednik Uprave naftnih servisa Crosca. Obnovu platforme navodno je vodio Miroslav Pacak koji je tada bio zaposlenik Crosca i suvlasnik vukovarske tvrtke RIG-TSG koja je bila izvođač radova.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close