Milinović: Zdravstvo ste vratili 2,5 godine unazad, liste čekanja su još veće

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2012. u 10:50

Nakon stanke uoči saborske sjednice koja se danas održava, Darko Milinović je uime HDZ-a zatražio da premijer Zoran Milanović povuče Nacionalnu strategiju razvoja zdravstva 2012.-2020. jer u najvećoj oporbenoj stranci smatraju da ta dokument nije dovoljno sveobuhvatan, piše Jutarnji list.

“Smanjili ste zdravstveni doprinos sa 15 na 13 posto, 2,5 milijarde kuna ste oduzeli zdravstvu na taj način i tako ga vratili 2,5 godina unazad. Zbog toga stvaramo nove obveze u zdravstvu od 150 milijuna kuna mjesečno”, rekao je bivši ministar zdravstva Darko Milinović te dodao kako su se liste čekanja, unatoč obećanjima, povećale za 30 do 50 posto, iako je priznao da se u bolnici u Gospiću lista čekanja – prepolovila.

“Nama ne treba strategija razvoja zdravstva, treba nam strategija očuvanja zdravstva do kraja godine. Usto, kršite Kolektivni ugovor, ministar zdravlja dao je naputak ravnateljima kako tumačiti KU, iako bi to trebalo raditi Povjerenstvo koje ministar do danas ministar nije ni osnovao. Usto, ministre, već ste gotovo 10 mjeseci na vlasti, a još se niste sastali s ravnateljima svih ustanova u zdravstvu, niste ih pitali ništa, već ste svima linearno smanjili limite za četiri posto i onda ravnatelje optužujuete da ne znaju što rade, da ne znaju voditi zdravstvo. A mi smo, kad smo došli na vlast, u prvih mjesec dana sastali sa svim ravnateljima, razgovarali s njima o njihovim potrebama i s njima smo dogovorili limite”, zaključio je Milinović.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

On se iskazao…

New Report

Close