Milinović opet demantira: Nisam dobivao naknadu od 10.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2012. u 16:05
PXL

Darko Milinović, kandidat za šef HDZ-a na predstojećim stranačkim izborima, ponovo je demantirao da je “dobivao bilo kakvu naknadu iz stranačke blagajne u mjesečnom iznosu od 10.000 kuna”.

– Istina je, kao što sam već bio informirao hrvatsku javnost, da sam u četiri navrata bio pozvan u legalnu stranačku blagajnu da preuzmem donaciju za obnovu u ratu razrušene crkve u Bilaju. O tome postoji dokumentacija koja to potvrđuje, kao i brojni svjedoci. U nekim od iskaza, i Branka Pavošević potvrđuje da nije isplaćivala donaciju u mjesečnim iznosima, stoji u Milinovićevu priopćenju. Priopćenjima i demantijima unatoč, Milinović će dobiti priliku da svoja saznanja o tome na koji su način i u koju svrhu isplaćivana sredstva iznese i kao svjedok u ovom predmetu.

Podsjetimo, bivša računovotkinja HDZ-a tijekom istrage oko afere Fimi medija USKOK-u je kazala da je po nalogu tadašnjeg premijera i šefa HDZ-a Milinoviću isplaćivala 10.000 kuna “džeparca”. Njezin je iskaz danas pročitan na suđenju na zagrebačkom Županijskom sudu. Kazala je da je Milinović novac uzimao ponekad i za više mjeseci istovremeno, a ponekad bi je nazvao i rekao “Branka, imaš li ono za mene?”.

Novac za tadašnjeg ministra zdravstva te Biancu Matković i brojne druge dužnosnike i stranačke pobočnike Pavošević je izvlačila iz crnih stranačkih blagajni koje je punio Mladen Barišić, rizničar stranke i to novcem koji je preko Fimi medije izvučen iz tvrtki u državnom vlasništvu. Iako je znala da to nije u redu, poslušala je predsjednika stranke jer je bila u strahu za svoj posao.

(VLM Agencija)

Komentirajte prvi

New Report

Close