Milanović: Vlada će na sebe preuzeti odgovornost za poskupljenje grijanja

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2012. u 16:30

Premijer Zoran Milanović najavio je danas da će Vlada preuzeti na sebe odgovornost za poskupljenje grijanja, ističući da odgovornost za nužno poskupljenje ne želi prebacivati na leđa gradskih skupština i gradonačelnika.

“Uskoro ćemo morati smanjivati troškove rada, da ne bi javna poduzeća propala i da ne bi porezni obveznici u Slavoniji i u Istri plaćala to grijanje”, rekao je Milanović tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva. Upozorio je da je cijena grijanja u Vukovaru tri puta skuplja nego u Zagrebu.

“Ovdje se očekuje da HEP kupuje po pet i proda po dva. To ne ide. Međutim, da ne bismo odgovornost prebacivali na druge, na skupštine i gradonačelnike, da ne prigovaraju da su to kukuriku gradovi, mi ćemo tu odgovornost zakonski prebaciti na sebe”, kazao je Milanović. Dodao je da će, u protivnom, cijenu grijanja platiti svi građani Hrvatske.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Može, al hoću vidjet paralelku u vidu racionalizacije poslovanja, otpuštanja neradnika čitaj viška zaposlenih, ako dipl.ing radi na sss radnom mjestu nema da mu je koeficijent plaće veličine radnog mjesta dipl.inga, akciju za uvođenje kalorimetara svima koji ih nemaju pa nek se plaća koliko se potroši…

New Report

Close