Milanović sindikatima: Sve ima svoju cijenu, a račune treba platiti

Autor: Poslovni.hr , 14. srpanj 2012. u 12:15

Premijer Zoran Milanović u Umagu se uz kavu sastao sa stranačkim kolegama. Još jednom je, javlja HTV, pozvao članove četiri sindikata, koji nisu potpisali izmjene Temeljnog kolektivnog ugovora, da prihvate činjenicu da je situacija teška i da u europskoj krizi i Hrvatska stagnira.

Sve ima svoju cijenu, rekao je, a račune treba platiti. Zaključio je, da se moramo privremeno pomiriti sa situacijom, ali s nadom u rast. Ovo je poruka prije svega ljudima, a ne liderima sindikata, koji su također pod pritiskom i možda bi oni trebali prespavati i pristati na ovo. Jedni jesu pristali, drugi nisu. Nije vrijeme za tenzije ili bilo kakve teške riječi, nego za prizivanje razuma, rekao je Milanović.

Zbog propasti dogovora Vlade i sindikata, neto plaća u prosvjeti past će od 1. kolovoza za 120 do 600 kuna, ovisno o tome koliko tko ima staža. Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić ne boji se prosvjeda jer su oni, kaže, legitimno izražavanje nezadovoljstva. Ali kojeg nezadovoljstva, pa svi smo u istom loncu, kaže. Ljut je što je dio sindikata krenuo svojim putem.

>>> Mrsić ljut, plaće padaju 120 do 600 kuna

>>> Milanović: Prilike u Europi znatno su drugačije nego u vrijeme Račana

(pd/HRT)

Komentari (3)
Pogledajte sve

Evo ga opet! OPET BALJEZGA PRAZNE FLOSKULE. A Milanoviću, Milanoviću gdje će ti duša? Masovno umiru izgladnjeli penzioneri u Hrvatskoj. I oboljevaju. Nakon 20 godina stvaranja Hrvatske je li to jedino što naša elita može pružiti narodu? Što će nam takva Hrvatska i zašto je takvu graditi (Bruno Bušiću bio si u pravu!), ako svi znaju da se sa 2000 kuna prosječne penzije ne može preživjeti, a feudalna elita ne poduzima ništa što bi stvarno promjenilo situaciju u kojoj oni izvrsno žive na račun opljačkanog , izgladnjelog i umirućeg naroda . I nemojte nas više “elito” ucjenjivati nacionalizmom i floskulama o hrvatskoj naciji jer vaša pljačka u ime 200 familija koju ne zaustavljate, nema veze sa nacijom i nacionalnim interesom. Vi ste dio globalne pljačke, a hrvatstvo je onda u toj priči isto što i filipinstvo ili afganistanstvo. Samo način za pljačku. Nama ucjena nacionalizmom , priče o hrvatstvu za zavođenje masa, nama vaš nacionalizam, a vama naš novac i naša imovina!(sic!) I što će nam pokraj svih tih “poduzetnika” još i ti političari, svi ti Bandići, Sanaderi, Milanovići za koje uopće ne možeš ustanoviti ustvari koja su stvarno stranka i čiji interes stvarno brane osim da im je financijski sve bolje i bolje dok je narodu sve gore i sve veći užas siromaštva, gladi i bezperspektivnosti. I probaj se pobuniti! Odmah te ucjenjuju hrvatstvom. Je li čudno da sam se uz takvu elitu, uz takvu nerealiziranu državu, uz takvo idiotsko riješavanje društenih i ekonomskih odnosa, 20 godina od stvaranja države, počeo sramiti ovakve Hrvatske? Isto kao što bih se sramio da sam Srbin i da živim u današnjoj Srbiji! jer svi su oni isti i to nema veze sa srpstvom ili hrvatstvom, nego samo sa pogodovanjem vlastitim guzicama male grupe koja ne vodi računa o užasima u koje je bacila narod. Preuzeli su nas poremećeni , neizgrađeni kao ljudska bića, ordinarni predstavnici jednog bolesnog sistema i jednog bolesnog izopačenog društva koje je regresijom mentalnog zdravlja i svjetonazora otišlo daleko iza 3000 godina prije Krista, iza vremena civilizacije Harapi i Mohenjo Daro u dolini Inda čije materijalne i duhovne tragove dan-danas proučavamo mi na zapadu kao svijetle vrhunce humanizma i solidarnosti…

Glupane nesposobni svi mi plaćamo cijenu tvog dolaska na vlast

Sindikalisti žestoko živciraju Slavka Linića :

http://webcafe.net.hr/forwarduse/komnetar/inner.html?select=201207140051503

New Report

Close