Milanović: Od sada će RH biti namjerna, a ne slučajna država

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2012. u 12:00

Na početku prve sjednice Vlade nakon povratka s godišnjih odmora premijer Zoran Milanović se osvrnuo na svoj komentar kako je Hrvatska slučajna država.

“Ja nisam slučajan premijer, ali Hrvatska je do sada bila slučajna država. Od sada će Hrvatska biti namjerna i organizirana… Hrvatska ne smije ovisiti o slučaju kiše ili suši. Ne smije biti blagodat za turizam, a prokletstvo za proizvođače hrane”, rekao je Milanović.

Na dnevnom redu sjednice su među ostalim prijedlog dopune Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti; prijedlog uredbe o izmjenama Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba; prijedlog uredbe o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade; prijedlog odluke o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola u razdoblju rujan – prosinac 2012.; prijedlog odluke o posebnom načinu raspolaganja dionicama Zdravstveno rekreacijskog centra Lipik iz portfelja Republike Hrvatske; prijedlog odluke o osnivanju Vijeća za djecu te prijedlog odluke o prijenosu tražbina po osnovi poreza i drugih javnih davanja koje Ministarstvo financija ima prema Hrvatskom nogometnom klubu Rijeka, na Grad Rijeku.

Komentari (3)
Pogledajte sve

pojam vremena i događaja u najmanju ruku je cudan kad o njemu i njima pricaju milanovic i cacic

Baš će od sad kad si ti jadan to rekao

Jučer priča jedno, danas drugo. Lijeva nezna šta radi desna.

New Report

Close