Milanović im dao konačni blagoslov, Ikea traži dobavljače u Hrvatskoj

Autor: Marija Crnjak , 14. ožujak 2012. u 14:00

Na današnjem sastanku u Vladi Ikea je od premijera Zorana Milanovića dobila blagoslov za svoju investiciju u Rugvici.

Ikein centar trebao bi biti gotov tijekom iduće godine, a budući da njegova izgradnja traje godinu dana, Ikea bi što prije – a svakako do kraja ove godine – trebala dobiti građevinsku dozvolu za svoj projekt ukupne vrijednosti oko 250 milijuna eura. Kako je pojasnio Igor Štefanac, Ikea-in menadžer za Hrvatsku, od toga 200 milijuna kuna čine ulaganja u infrastrukturu koja je potrebna za dobivanje građevinske dozvole. Iako je s Hrvatskim autocestama Ikea nakon mjeseci natezanja uspjela potpisati sporazum o premještanju naplatnih kućica na čvorištu Ivanja Reka, a to je jedno od najvažnijih preduvjeta za dobivanje dozvola, predstavnici švedske tvrtke očito su trebali i službenu podršku Milanovićeve Vlade koju su navodno jučer i dobili. Markov trg danas su pohodili Mikael Ohlsson, glavni izvršni direktor IKEA Grupe, direktor IKEA Hrvatske Dragan Skalušević te direktor Inter IKEA centra Branko Mihajlov, a na sastanku s Milanovićem bio je i veleposlanik Kraljevine Švedske u Hrvatskoj Fredrik Vahlquist.

“Održali smo radni sastanak s predstavnicima nove Vlade iskoristivši priliku posjeta glavnog izvršnog direktora Hrvatskoj. Od premijera smo dobili podršku za nastavak investicije i zbog toga smo vrlio zadovoljni. S obzirom da smo sporazumom s HAC-om riješili problem premještanja naplatnih kućica, ne očekujemo više nikakve zapreke u provedbi investicije i očekujemo da ćemo naš centar otvoriti iduće godine”, izjavio je Štefanec.

Direktor Ikea Grupe: Tražimo dobavljače u Hrvatskoj

Na sastanku je bilo govora o planovima te tvrtke u Hrvatskoj pa je Ohlsson upoznao premijera s trenutačnom situacijom u kontekstu što bržeg početka gradnje prve Ikeine robne kuće u Hrvatskoj. Također je istaknuo da vidi veliki potencijal u proširenju suradnje s lokalnim dobavljačima.

– Pored Tvina iz Virovitice, s kojim Ikea surađuje već 30 godina, i Feroplasta iz Buja, tražimo i druge dobavljače u Hrvatskoj – naglasio je glavni izvršni direktor.

Milanović je izrazio potporu Ikeinim planovima za Hrvatsku te istaknuo da će Vlada pomagati sukladno svojim ovlastima i mogućnostima.

Osim u Zagrebu, gdje je otvorenje predviđeno u 2013. godini, dugoročno se planiraju otvoriti još dvije robne kuće, u Splitu i Rijeci.

(Agencija VLM)

Komentari (8)
Pogledajte sve

Da onaj je GAY i to u lovi, a mi opet ispali siromašni pederi !
A sami smo si krivi jer NE ŽELIMO slušat tehnologe, konstruktore, projektante i dizajnere itd.
Ljudi godinama nude, crtaju, obilaze te direktore drvnih industrija i nude nove alate i strojeve i suradnju s dizajnerima i KAJ SU POSTIGLI NIŠ SVI SU PROPALI ! ! !
Pa ljudi, koja majka je svoje dijete željela upisat za STOLARA ? ? ?
I dobro da su ovi rekli DOSTA sječe trupaca – čitaj krađe drvne mase ! ! !
Imamo danas izvrstan tekst o nekom klincu kaj radi parkete koji bez ugovora sa HR šumamo raste godišnje po 15 mil. i kaže sve mi je PRODANO ! ! !

NAREDBA: Sve ove nepismene direktore u školu i obvezno upravljanje sa kolekcijom prepustiti nekome koji ima osjećaj za ljepo i moderno ! ! !

Kod nas je praksa da mi talijanima prodajemo drvo a oni nama natrag naše drvo u obliku namještaja.
Ali to smo mi, nama stvarno treba diktator na vlasti.

Ljepo ja kada nezaposlani čuju o investicijama koje dovode do još veće nezapslenosti…

Milanović nezna zašto je 22 godine Vlada štopala Ikeu .

Ikea će uništiti hrvatsku proizvodnju namještaja .

Zbog toga će biti 10000 novih nezaposlenih .

Milanović nezna zašto je 22 godine Vlada štopala Ikeu .

Ikea će uništiti hrvatsku proizvodnju namještaja .

Zbog toga će biti 10000 novih nezaposlenih .

New Report

Close