Mihanović: Tražit ću vještačenje, moji e-mailovi su promijenjeni

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2012. u 22:20

Bivši član Uprave Croatia osiguranja i USKOK-ov svjedok u slučaju Fimi-Media Damir Mihanović ustvrdio je danas da su njegovi mailovi koje je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor podijelila novinarima promijenjeni kako bi se išlo nekome u korist te će tražiti elektronsko vještačenje da bi se utvrdila njihova vjerodostojnost.

Pustimo USKOK-u da ispita moje optužbe na račun Jadranke Kosor, kazao je Mihanović večeras na konferenciji za novinare, odgovarajući na današnje tvrdnje Jadranke Kosor. On je u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” optužio Kosor da je znala kako novac koji je tadašnji ravnatelj Carine Mladen Barišić u siječnju 2010. predao HDZ-ovoj blagajnici Marici Glavaš potječe iz crnog fonda i da je unatoč tome držan u stranačkom sefu do listopada 2010. Mihanović je večeras rekao da želi da se to istraži kako bi se utvrdila odgovornost Jadranke Kosor.

Ponovio je da mu je 19. rujna 2011. prijetio ženski glas iz vrha vlade s telefonskog broja vlade na broj posrednika, a to se, kaže, dogodilo samo dva dana nakon intervjua u medijima u kojem je rekao da ne može samo Ivo Sanader biti glava korupcijske hobotnice i ukazao na neke druge ljude u vrhu HDZ-a. “Prijavio sam prijetnju DORH-u i očekujem da identificiraju taj glas”, rekao je Mihanović, dodavši da je on taj glas prepoznao i da bi ga svi prepoznali iz prve, ali želi da istraga kaže svoje. O sadržaju prijetnji nije želio govoriti zbog tajnosti istrage. Mihanović kaže da svojim istupima želi dokazati da je vlada kontinuirano opstruirala istragu slučaja Fimi-Medie, a da je on u više navrata tražio od Jadranke Kosor da ga kao predsjednica vlade i osoba koja je donijela antikorupcijski program zaštiti, ali mu nikad na ni jedan od mailova nije odgovorila.

Mihanović je ustvrdio da je “laž” Jadranke Kosor prozirni pokušaj da se odvrati pozornost s prave teme. To je, kazao je Mihanović, opstrukcija istrage afere Fimi-Media i aktivne uloga vrha HDZ-a u svemu tome. Smatra da je afera Fimi-Media puno važnija od izbora u HDZ-u pa drži nekorektnim što se to povezuje. Kada je prije dvije godine pokrenuo aferu Fimi medija, kaže, ni na kraj pameti mu nisu bili unutarstranački izbori u HDZ-u ni protukandidati Jadranke Kosor. Kosor je danas odbacila tvrdnje da je prijetila bivšem članu Uprave Croatia osiguranja i USKOK-ovu svjedoku u procesu Fimi-Media Damiru Mihanoviću kao i napise u medijima da je pod istragom USKOK-a, nazivajući to insinuacijama i podmetanjima te dijelom unutarstranačke kampanje.

Preporučamo: Kosor novinarima podijelila Mihanovićeve e-mailove

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close