Metro nije na prodaju

Autor: Poslovni.hr , 13. ožujak 2009. u 15:45

Vezano uz članak koji je objavljen danas u jednim dnevnim novinama pod nazivom “Kaufland preuzeo Metro Hrvatska”, iz tvrtke Metro Cash & Carry reagirali su priopćenjem.

“Navodi o navodnoj prodaji tvrtke Metro Cash & Carry Hrvatska u potpunosti su netočni, kao i sve druge informacije objavljene u navedenom tekstu. Smatramo da je ovakvo obmanjivanje javnosti za svaku osudu i razmatramo sve mogućnosti pravne zaštite protiv objavljivanja lažnih informacija sada i u budućnosti”, navodi se u priopćenju.

Metro Hrvatska proslijedio je i izjavu njihove središnjice u Duesseldorfu: “Glasine o navodnoj prodaji Metroa Cash & Carry Hrvatska su potpuna besmislica. Metro Cash & Carry ušao je na hrvatsko tržište 2001. godine i od tada bilježi vrlo pozitivan razvoj. U 2008. godini ovaj trend je nastavljen i postignut je značajan porast prodaje, unatoč općem gospodarskom padu. Nastavljamo njegovati i dobre odnose s našim profesionalnim kupcima i lokalnim dobavljačima. U budućnosti ćemo i nadalje razvijati naše poslovanje u Hrvatskoj kao dio našeg dugoročnog poslovnog opredjeljenja.”

Priopćenjem se oglasio i Kaufland, koji izričito naglašava da nije kupio Metro u Hrvatskoj te da nema takvih namjera.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Možda je Getro? Novinarima je to skoro pa isto.

Strašno, žuto novinarstvo prevladalo u poslovnim novinama. To se ipak ne bi smjelo događati. Pretplatnik sam biznisa i to im nije prvo žutilo u zadnje vrijeme. Ne samo da rade štetu svima, nego me iritira takav način pisanja u zadnje vrijeme. Protivnik sam ove Vlade no pretjerali su u stalnim, često nimalo argumentiranim napadima.

New Report

Close