Metro Cash & Carry dobio novog predsjednika Uprave

Autor: Poslovni.hr , 05. studeni 2011. u 12:00

Angelo Turati imenovan je novim predsjednikom Uprave Metro Cash & Carryja u Hrvatskoj, a poziciju je preuzeo 1. studenog, izvijestili su iz tog trgovačkog lanca.

Karijeru u Metro Cash & Carryju započeo je u Italiji 1998. godine. Krajem 2004. prelazi u Metro Cash & Carry Rusiju, gdje se od 2008. godine nalazi na poziciji generalnog direktora nabave Metro Cash & Carryja u Rusiji. ”Nakon dugogodišnje karijere i vodećih pozicija u kompaniji vezanih uz nabavu, pružila mi se prilika da vodim cjelokupno poslovanje Metroa u Hrvatskoj. Ovaj korak predstavlja veliki izazov u mojoj poslovnoj karijeri. Nakon ruskog tržišta gdje je glavno težište na konstatnoj ekspanziji, dolazim u Hrvatsku koja je mnogo manje tržište, ali jednako zahtjevno. Hrvatsku vidim kao stabilno tržište s respektabilnom konkurencijom, a Metro kao vodeće mjesto opskrbe za profesionalne kupce”, rekao je Turati.

Angelo Turati je na poziciji predsjednika Uprave Metroa zamijenio Adrianna de Wita koji se pridružio kompaniji Metro Cash & Carry 2007. godine, a od 2008. do 2011. u Hrvatskoj je obnašao funkciju predsjednika Uprave. De Wit nastavlja karijeru unutar Metro Grupe na novoj poziciji.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close